מתוך האתר של חגית אברון
סוף השבוע הוא זמן נפלא להגיע לחבל עדולם. חבל ארץ זה, מהיפים בישראל, משתרע מעמק האלה בצפון ועד בית גוברין בדרום. כבר עם הגעתכם לכביש 353, המשתפל בין הגבעות והכרמים, תתבשמו מהאוויר המתוק. כמעט לבד על הכביש, בעוד אתם נוסעים בינות היקבים, הבוסתנים והיישובים הקטנים הפזורים בין הגבעות העגולות, תרגישו את בלוטות ההנאה מתחילות לפעול.
כמו בסרט: "דרכים צדדיות", קומדיה בטעם מריר-מתוק, המתארת את מסעם של שני חברים טובים בדרכי הכרמים של קליפורניה, סעו בכביש הפסטורלי לכיוון קיבוץ גת, שם נפתח לאחרונה אחד ממיזמי היין המסקרנים בארץ: יקב SPHERA, יקב מומחה ליינות לבנים.
אבל רגע לפני שאספר לכם מדוע כדאי לעשות טיול מיוחד של סופשבוע ליקב המקסים הזה, סיפור אישי קצר: דודתי מאמריקה עליה השלום, נהגה להטיף שבגדים לבנים מותר ללבוש אך ורק בין שבועות ליום כיפור. מדוע?, תשאלו, וגם אני שאלתי: מעין היגיון פנימי של פולניות, הנוהגות לתייג את החיים לפי מגירות וקונספציות. נזכרתי בסיפור הזה כשפסעתי למרכז המבקרים החדש, הבהיר ומשרה הנינוחות של יקב ספרה. כשדורון רב הון היינן ואשתו ושותפתו לניהול היקב, סימה, סיפרו לנו שהיקב מייצר אך ורק יינות לבנים.
עולם היין שזור בכל כך הרבה מיתוסים ואתוסים, שכבר לפעמים נדמה שמרוב סיג ושיח, שכחנו שמדובר במשקה. כזה שאמור להיות טעים, בן לוויה כיפי לאוכל ולא נושא לפואטיקה. ובאמת, לאט אבל בטוח, תרבות שתיית היין שלנו, כאן בארץ קטנה עם שפם, הולכת ומשתבחת: יקבים מעניינים מוקמים, אנשי יין מוכשרים שסיפור חייהם שזור בעשייתם, טראור מקומי שהולך ומשתבח עם הזמן והכי חשוב – אהבה הולכת וגדלה של יותר ישראלים ליין. ואם באהבה עסקינן, הרי שתשוקתו ולבו של רב הון טמונים בעשייה לבנה. אולי בגלל החינוך בעשיית יין שקיבל בצרפת, באזור המצטיין בייצור יינות לבנים, ואולי בגלל הרצון למצוא את הקול הייחודי שלו דרך אמירה אישית. כזאת המבטאת חדות, אלגנטיות ורעננות.
.jpg)
התיישבנו בחדר טעימות מזמין, הקשבנו לצניעות שבדרך האמיצה שפסע. היכולת להזקיף ראש נוכח כל המלעיזים, הסבורים שיין לבן מיועד לנשים, או לחילופין שרק יין אדום אפשר לקחת ברצינות. ואם כבר מדברים על רצינות, הרי שדורון לוקח את מלאכת עשיית היין כאומן לכל דבר. שהרי אם כבר קיבל על עצמו לחיות ולהחיות את עולם הלבנים, אזי מן הראוי שיהיה זה היין הלבן הטוב ביותר שביכולתו לייצר.
לאחר הסברים פשוטים, סיור ביקב המודרני ושמיעת סיפור המסע המעניין שעשו הזוג בעולם היין, פנינו סקרנים, לטעימות. היה זה יום לוהט במיוחד, והשתוקקנו ללגימות מרעננות. כאלה שיפיחו בנו עליצות ולא עפיצות.
הבקבוקים בעלי התווית הלבנה והאלגנטית נחלצו, ואנחנו נחשפנו למניפת טעמים מגוונת, רעננה, הרמונית ובעיקר טעימה. כי יין הרי צריך להיות טעים. כזה שישתה עם חברים טובים החוגגים את חדוות החיים בצוותא, ויזכיר לכולנו שהשלמות מקורה בפשטות.
נטלנו הביתה ארגז עם כמה בקבוקים שאהבנו, לשתייה על המרפסת לכבוד השנה החדשה.
.jpg)
רצינו לרפד את הבטן בעוד שמחה, ופנינו במעלה הכביש לפינת מסתור בקיבוץ בית ניר. חנייה ליד הסילו של הקיבוץ, ואנחנו בבית הקפה "קפה בשנייה", הפתוח בסופי שבוע בלבד. אכלנו ארוחה נחמדה של סלט וקיש, נהנים מרוח הפשטות, מאוסף פרטי היד שנייה וסיכמנו את הכול בקפה מצוין ועוגת הגבינה המפורסמת של זיוה גורן, בעלת המקום. זאת הייתה עוגה בטעם של פעם, לבנה. אלא מה.
תגיד שחגית:
יקב SPHERA, קיבוץ גת – פתוח בשישי שבת ובמהלך החג. רצוי לתאם מראש: 054-5905727 אתר, פייסבוק
קפה בשנייה, קיבוץ בית ניר. פתוח בשישי שבת בלבד החל מ-11:00 ועד 14:00 בשישי ועד 16:00 בשבת. 050-9300281, 050-7407173













