בקלווה חלבית עם תבלינים ארומטיים

נמאס לכם מעוגות גבינה? קבלו מתכון מקורי לבקלאווה ארומטית של ברק חי חורש, שף מחלבת טרה

בקלווה

מתכון לתבנית אלומיניום בינונית

החומרים:

10 עלי פילו – מופשרים

100 גרם חמאה מומסת (למריחה בין העלים)

2 יח' גבינה טוב טעם

1 כף קורנפלור

½ כוס תערובת פירות מיובשים – קצוצים

¼ כוס שקדים מולבנים פרוסים

תבלינים: כפית קינמון, מעט אגוז מוסקט, קורט מלח

½ כוס סירופ סוכר

אופן ההכנה:

1. מורחים את עלי הפילו בחמאה המומסת, מניחים אותם אחד על השני וחוצים אותם לרוחב

2. מערבבים בקערה את שאר החומרים (פרט לסירופ הסוכר) עד קבלת תערובת אחידה

3. מניחים בתחתית תבנית משומנת מחצית מעלי הפילו (ערימה אחת), משטחים את תערובת הגבינה על עלי הפילו לשכבה אחידה ומניחים את מחצית השנייה של עלי הפילו על תערובת הגבינה.

4. חותכים את החלק העליון (של עלי הפילו בלבד) לצורת מעוינים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של כ-210 מעלות למשך כ-40 דקות או עד הזהבת החלק העליון.

5. מוציאים מהתנור את הבקלווה ומוזגים עליה (בעודה חמה) את סירופ הסוכר.

סירופ סוכר:

½ כוס מים, ½ כוס סוכר, ¼ כוס חלב 3%, 2 פקקים תמצית ווניל – מרתיחים בסיר קטן את כל החומרים למשך כ-3 דקות

המלצת השף:

1. ניתן להוסיף לבקלווה הל וציפורן טחונים.

2. ניתן להוסיף לתערובת הגבינה גרידה מלימון אחד.

בתיאבון!

צילום: שי אפגין