איך קולים פלפלים בלי ללכלך?

אוהבים פלפלים קלויים, אבל לא סובלים את הטרחה והלכלוך? לימור תירוש חושפת את הסוד לקליית פלפלים בקלות ובנוחות, ויש גם שני מתכונים, לסלט קינואה ופלפלים קלויים ולגספצ'ו פלפלים קלויים

פלפלים קלויים

מתוך הבלוג של לימור תירוש

פלפלים

לא חשבתי לעשות מדור שמוקדש לקליית פלפלים. זה נראה לי משהו שכולם כבר יודעים לעשות, ואין לי הרבה מה לחדש בעניין. לפני שבוע התארחתי אצל חברים, והמארחת, בשלנית לתפארת, הכינה שולחן סלטים ואנטיפסטי עשיר וטעים מאוד. לרגע נכנסתי למטבח ואז ראיתי איך היא נאבקת לקלוף את קליפת הפלפלים ואת הבלגן על השיש כתוצאה מכך. ואז הבנתי שהטיפ הקטן הזה (שתכף יגיע) אולי בעצם שווה מדור. וכדי להיות בטוחה שאכן יש פה איזה חידוש קטן, ביררתי אצל חברותי הבשלניות ואכן כולן קולות את הפלפלים בשלמותם, מה שמאוד מקשה על הקילוף שלהם. שלא לדבר על הלכלוך, ואני לא מדברת על הלכלוך שקלייה על אש פתוחה עושה, אלא על איך שהמטבח נראה בזמן שמקלפים אותם גם אם קולים אותם בתנור.

אז לכל אלה שדבקים עדיין בשיטה המסורתית של קליית פלפלים בשלמותם, הרשו לי להציע קיצור דרך פשוט, קל והרבה פחות מלכלך: עדיף לקלות פלפלים כאשר הם כבר חצויים ומגולענים. היתרון הראשון הוא שזה מקצר את זמן הקלייה שלהם, כי לא צריך לסובב אותם (כאשר קולים אותם בשלמותם צריך להפוך אותם כדי שיקלו היטב מכל הצדדים ואז זמן הקלייה מתארך). היתרון השני הוא שהקלייה הקצרה יותר מניבה פלפלים הרבה יותר טעימים, בשרניים ועסיסיים יותר כי הם לא התעייפו מקליית היתר. והכי חשוב הוא שמלאכת הקילוף קצרה וזריזה והרבה פחות מלכלכת כי כבר נפטרנו מהגרעינים והעוקץ טרם הקלייה. >> עוד על פלפלים קלויים

פלפלים קלויים

פלפלים קלויים

חומרים:

6-7 פלפלים אדומים, מוצקים ובשרניים.

אופן ההכנה:

קוטמים את הפלפלים, חוצים לשניים ומרוקנים את תוכנם. מחממים תנור לחום הגבוה ביותר בתוכנית הגריל. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בה את הפלפלים קמורים (גבעות גבעות). מכניסים את התבנית לתנור, קרוב ככל הניתן לגוף החימום. משך הצלייה משתנה (תלוי בזן ובעונה) ויימשך 40-20 דקות. מוציאים רק לאחר שקליפות הפלפלים השחימו היטב. מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון וקושרים. שמים בצד ומצננים. מוציאים מהשקית וקולפים. אפשר להשאיר מעט קליפות חרוכות, כדי לקבל טעם קלוי.

אפשר להכין תחמיץ משמן זית, פרוסות שום, מעט מלח ופלפל וזילוף עדין של חומץ בלסמי או חומץ שרי חרז ולשמור במקרר בקופסא אטומה ולהשתמש כאנטיפסטי, לדגים חריפים, לכריכים ולחביתות.

אפשר גם להכין קרפצ'יו פלפלים: מנחים את הפלפלים שטוחים על קרש עץ, מניחים נייר אפייה ודופקים עם פטיש שניצלים או עם תחתית של בקבוק זכוכית כבד עד שהפלפלים השתטחו. מוציאים את נייר האפייה, מפזרים כמה עלי אורוגולה או גרגר נחלים, מזליפים שמן זית בנדיבות, בוזקים מלח ופלפל שחור גרוס, מפזרים גילופי פרמזן וכמה טיפות של חומץ בלסמי מצומצם ומגישים עם לחם כפרי וחריץ גבינה צפתית.

.

מתכונים נוספים של לימור תירוש עם פלפלים קלויים:

סלט קינואה ופלפלים קלוייםסלט קינואה ופלפלים קלויים

.

.

.

.

.

.

.

.

גספצ'ו פלפלים קלוייםגספצ'ו פלפלים קלויים

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש 
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.