אגסים ביין ממולאים בשקדים

לרגל פסטיבל האגסים שמתקיים במסעדת Olive Leaf שבמלון שרתון, השף צ'רלי פדידה מגיש: אגס מבושל ביין ממולא בשקדים ובציפוי שקדים לבנים פרוסים

אגסים ביין

חומרים ל-4 אגסים ממולאים:

4 אגסים בשלים קלופים מבלי לפגוע בגבעול העליון ונקיים מליבה וגרעינים

8 כפות שקדים לבנים פרוסים

2 כפות קמח

2 ביצים טרופות מעורבבות עם 1 כף מים קרים

4 כוסות יין לבן

ספרי שמן קנולה של פאם

2 כפות סוכר לבן

1 מקל קינמון

חומרים לקרם שקדים:

2 כפות שקדים

1 כף סוכר לבן

1 כף חלבון ביצה

קורט קינמון

אופן ההכנה:

הכנת קרם שקדים בסיסי: מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרציפן אבל דליל מעט ממרציפן. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד.

הכנת האגס: מכניסים יין לבן , סוכר וקינמון אל סיר קטן בעל תחתית עבה ומיד מכניסים את האגסים הקלופים המגולענים ומביאים לרתיחה. את הריכוך בודקים על ידי קיסם (אם הקיסם נכנס בקלות – מוכן). כשהאגס מוכן מוציאים ומצננים במי קרח. לאחר שהאגס התקרר ממלאים בקרם שקדים שהכנו מראש.

תהליך הציפוי: טובלים בקמח עד לכיסוי מלא של האגס, טובלים בביצה עד לכיסוי מלא של האגס, מצפים בשקדים פרוסים ומהדקים היטב.

תהליך האפייה: את האגסים מניחים על תבנית אפייה על גבי ניר פרגמנט ומרססים כ-3 שניות את כל האגס בספרי שמן קנולה. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10 דקות או עד שהשקדים הופכים לזהובים ויפים.

טיפ הגשה: מומלץ להגיש עם סורבה אגסים או כל סוג אחר של סורבה, על מנת לשלב בין הטמפרטורות השונות ובין החמיצות והמתיקות.

.

המתכונים באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב

צילום: CF ART