5 מסעדות שיעשו לכם את החורף

בין אם אתם צמחונים, אוכלי בשר, חיות לילה או סתם רומנטיקנים – חגית אברון ממליצה על מסעדות שמתאימות לכל טעם

צלי

מתוך האתר של חגית אברון

אפילו אני התחלתי להתבלבל. אסיאתיות, טבעוניות, קרניבוריות ואיטלקיות. כל כך הרבה מסעדות נפלאות נפתחו לאחרונה והיד עוד נטויה. כל שעליכם לעשות הוא לבחור את הז'אנר האהוב עליכם, להתחמש באנשים שאתם אוהבים במיוחד ולהזמין מקום. הנה רשימה קצרה ולא ממצה של מקומות שאהבתי החודש.

האלגנטית: פופינה

פופינה. צילום: חיים יוסף

אני אוהבת שפים ירושלמים. יש בהם כישרון מהול בענווה ויכולת להפוך חומרי גלם לקסמים. כיף לנסוע לירושלים, אבל עוד יותר נחמד ששפים ירושלמים מחליטים לעשות רילוקיישן לתל אביב ולפתוח בה מסעדה. השף אוראל קמחי (לשעבר קבלייר) ואמיר תורג'מן, פתחו לפני מספר חודשים את פופינה היפהפייה בואכם נווה צדק. מעבר להידורה המאופק של המסעדה, מלהטט קמחי במטבח הפתוח בין סירי אידוי המנפיקים המבורגר מלחמניית באו מאודה ובה קציצת שרימפס מתובלת ברכות ובתבונה. עוד מנפלאות התפריט: מנה נפלאה במיוחד של רביולי מנגולד ממולא בגבינת עיזים רכה וסלק, נתח משובח של בשר ועוד מנות המחולקות לפי אופן הכנתם (כבישה, אידוי, אפייה). יופי של מקום לחגוג בו אירוע מיוחד.

פופינה, אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב. טלפון: 03-5757477

.

הרומנטית: סרדיניה

רועי סופר, שף מוכשר כמו שד, שכמעט כל מנה תחת ידיו הופכת לשיר יפה בפה, פתח לפני כשנה את סרדיניה, טריטוריה איטלקית אמיתית בלב כיכר קדומים ביפו, כיכר המשמשת כתפאורה קיטשית הולמת למפות המשובצות. האוכל של סופר לעומת זאת, הוא הכול מלבד קיטש. מנות פשוטות ואותנטיות מהמטבח האיטלקי, המשלבות תחכום, נועזות ותמיד מתובלות בניצוץ הגאוני של סופר. סלט עגבניות ומוצרלה, לכאורה פשוט, מקבל עקצוץ של עשב לימון, קנלוני עגל זוכה לטיפול מרהיב המשלב ריקוטה ופטריות פורצ'יני והפיצות לא פחות ממופלאות. ארוחה בסרדיניה בשילוב בקבוק יין איטלקי מתפריט היין המושכל, יעיף אתכם לכמה שעות של דולצ'ה ויטה.

סרדיניה, כיכר קדומים 8, יפו העתיקה. טלפון: 03-6832211

.

הקרניבורית: מיטבול

בוצ'ר במיטבול. צילום: עודד וגנשטיין

והרי החדשות, למי שלא יודע: ראשון לציון הינה מעצמת מסעדות. למי שלא ביקר באזור התעשייה של ראשון באחד מלילות השבוע, לא יאמין למראה עיניו: מסעדות, ברים ובתי קפה גדושים בקהל חוגג. כן, מסתבר שיש חיים מעבר למדינת תל אביב, ואפילו חיים טעימים. בין שלל היכלי ההסעדה של העיר, אהבתי במיוחד את מיטבול. כמתבקש משמה של המסעדה, זהו מקום לאוהבי בשר והרבה בשר. חלל המסעדה מעוצב כדיינר אלגנטי ספון ריחות עישון ותאורה עמומה. התפריט עבה כרס ובו מנות בשר, דגים, סלטים ומחלקה מיוחדת להמבורגרים במידות עד אקסטרה לארג' אבל גולת הכותרת של התפריט הינו תפריט הבוצ'ר, בו בוחרים נתח אנטריקוט במשקל על פי כמות הסועדים. אותו נתח מגיע כמעט עשוי ושלם לשולחן ונפרס במקום לעיני הסועדים. הבשר טעים, התוספות נדיבות והשירות קשוב ומהיר.

מיטבול, דרך המכבים 8, ראשון לציון. טלפון: 03-9646468

.

הצמחונית: משק ברזילי

משק ברזילי. צילום: יח"צ

כדי שגארי יורופסקי לא ירביץ לנו מכות, אמליץ גם על צמחונית-טבעונית מצטיינת במיוחד השוכנת אף היא במיקום מרהיב בנווה צדק. מי שמכיר את נפלאות המטבח הצמחוני של משק ברזילי מהמושב ירקונה, ישמח לגלות שהמשק העתיק את מושבו, מינוס השדה האורגני, ללב כרך הסואן. התפריט הצמחוני מגוון ומשובח, ומציע מבחר מנות מעודנות ומתוחכמות, שגם מי שלא מחבק עצים יאהב. אכלתי ואהבתי מנה נהדרת של טמפורה ירקות העונה עם רוטב קוקוס ורוטב ווסאבי, ממולאים של ירקות בכל טוב הארץ, טופו צרוב ברוטב בוטנים ומרק שופע קטניות וירקות. לקינוח אכלנו פאי תפוחים משגע.

משק ברזילי, אחד העם 6 תל אביב. טל: 03-5166329

.

הלילית: מטבח לילה

מטבח לילה. צילום: יח"צ

אני מודה שהשם "מטבח לילה" ולוגו הינשוף שנלווה אליו עשה לי חשק ללכת למסעדה השוכנת בבית היפה שברחוב לילינבלום. החלל, אפלולי במידה, מציע מגוון של מנות עם אופי ונוכחות של השף בועז פלד (לשעבר צפון אברקסס והסלון). אכלנו ואהבנו: סביצ'ה פלמידה טרייה בצנוניות וצ'ילי עדין, נתח קצבים ברוטב הבית על צ'יפס טעים וגולת הכותרת מבחינתנו לפחות: קינוח אלוהי המכונה: פאי מרגריטה – קרם ליים וטקילה עם גרידת לימון וקצפת מעוטרים במלח אטלנטי ונענע מסוכרת. שווה כל ביס.

מטבח לילה, לילנבלום 43, תל אביב. טלפון: 03-566-0481

חגית אברון
אני אוהבת טיולים, בילויים ואת החיים הטובים. שנים שימשתי כמקור להמלצות שונות ומשונות לחברי ולבני משפחתי והבנתי שזה הזמן להגשים את החלום: לחוות את חדוות הגילוי של מקומות קטנים בצידי הדרכים, כאלה ששווה לרדת מהכביש בעבורם, למצוא יקב מופלא ונידח, לנסוע עד רמת הגולן כדי לראות את הכנרת מזווית שאף אחד עוד לא ראה ולדהור עד קצה העולם בשביל בית קפה נסתר. מחברת הספרים "יום חופש" ו"שישי בבוקר".