שבו, מגישים עציץ

הגישו לה עציץ עם חול אכיל וצנונית וקרם עגבניות בשפורפרת. הגרגרנית מייצגת אותנו בחגיגות יום העצמאות הדני וטועמת אוכל מאתגר

אוכל

הטיימינג תמיד מכבד כל אירוע בעוד רובד של משמעויות, למשל כאן: האירוע לציון 162 שנים לעצמאות דנמרק נחגג ב-5 ביוני בחסות השגרירות הדנית, במקביל ליום הנכסה, שצויין במהומות בגבולות הצפוניים של ישראל. הניגוד בין הקיום הרגוע של דנמרק לקיום המתוח של ישראל הומחש באותו יום בדיוק רב.

המקום שנבחר לארח את המוזמנים הדנים והישראלים, היה מרכז פרס לשלום שבשכונת עג'מי, על חוף הים ביפו. הבית נבנה עם הרבה מחשבה ואידיאולוגיה ארכיטקטונית, כראוי למה שהוא מייצג, אבל האם הוא משתלב בסביבה האורבנית של יפו? תגידו אתם.

חגיגת יום עצמאות תרבותית בלי פטישים וקצף. הדנים במרכז פרס לשלום

בכל אופן, באותו יום בערב, קצת לפני השקיעה, חגגו הדנים כמו שהם יודעים לעשות, בתרבותיות. כל כך רחוק מהפטישים והקצף שלנו כמו שרק המרחק בין המדינות יכול להיות. מטרת הערב היתה לחוות את יחסי דנמרק וישראל דרך החושים, בחגיגה של שיתוף פעולה אמנותי: הנאה מאמנות פלסטית, האזנה למוסיקה קלאסית, צפייה במחול מודרני ואכילת מזון גורמה. המרכיב האחרון היה כפי הנראה הסיבה שקראו לי להשתתף בחגיגה (אין לי אף חלק דני במורשת), למרות שנהנתי בהחלט גם משאר חלקי הערב.

אם תרצו לחגוג בקלאסה או לארח בצורה הכי יפה שאפשר, כנראה תבחרו בקייטרינג של קובי בנדלק ועופר אלמליח, השפים הקבועים של שגרירות דנמרק בישראל ומבעלי ה"זופה" בתל אביב. הפעם הם חברו לשף דיוויד פרנקל (מסעדת פרונטו), שהתמחה במסעדה הדנית נומה, שזכתה בשנה שעברה בתואר "המסעדה הטובה ביותר בעולם" (כנסו לראות מי עוד מדורג גבוה). רבע עוף ובורקס זה לא מה שתמצאו בתפריט של השלושה האלה. אין ספק שלא הייתן מרגישות פחות מאשת מהנדס אם הייתן מקבלות את המנות הבאות:

בצילום: עציץ של חול אכיל ואיולישל גזר וצנונית על "חול" אכיל ואיולי…

  • עציץ של גזר וצנונית על "חול" אכיל ואיולי
  • קרפ ירוק עם פטרוזיליה במילוי אווז קונפי
  • מדלן עם חזה אווז וקרם עגבניות בשפופרת
  • טוסט לחם שיפון עם בטטות, גבינה ועלי מיקרו
….
  • סביצ'ה אינטיאס עם קציפת טונקה וקרם כרובית
  • ביצה עלומה עם קציפת יין אדום ופרוסת פטריה
  • שרימפס בעטיפת קדאיף עם קרם תירס ווניל
  • קונוס "פיש אנד צ'יפס" שבו עם דג קוד, בטטה, תפוח אדמה ובצל ירוק בטמפורה עם רוטב איולי
    ….
שגרירת דנמרק בישראל, גב' ליסלוטה פלסנר. חיה עם פמיניסט

לקראת סוף האירוע, עם השקיעה, עלתה לנאום אישה יפיפיה, שהראתה שחוץ מלהיות בעלת הרגליים הכי שוות באירוע היא גם הבחורה הכי חשובה, הלא היא שגרירת דנמרק בישראל, גב' ליסלוטה פלסנר. היא סיפרה בהזדמנות אחרת שלפעמים טועים לחשוב שהעוזר שלה הוא השגריר. אנחנו? שוביניסטים? לא יכול להיות. היא מצידה מתניידת בעולם עם בעל שוויתר על קריירה מסודרת לטובת העבודה שלה ולא מתחרט.

השוונץ

  • בחלק של המחול המודרני היינו בעלי מזל לצפות בעבודה "4Men" של עודד גרף ויוסי ברג ועוד עם איזו תפאורה! זה היה כל כך יפה ומשעשע, עד ששתי ילדות, שעמדו מול הגברים המסוקסים של הלהקה, חיקו את התנועות שלהם.  ממליצה לכם ללכת לראות אותם (זה יפה גם באולם מופעים).
  • לפני כחודש הוקרן הסרט "נומה – מסעדה בנקודת רתיחה", במסגרת פסטיבל "דוקאביב" בסינמטק תל אביב, על מסעדת "נומה" הדנית והשף הסופר-פרפקציוניסט שלה רנה רדזפי. הסרט מספר על השף, המקורות מהם הוא שואב את הרעיונות למנות ועל מה שהטבחים עוברים במטבח שלו.  חיים קלים זה לא, אבל יפה ומושקע ברמות זה כן. הנה דוגמה אחת או שתיים או שלוש למנות מהמטבח הנורדי שהוא מכין. כל כך יפות ומעוררות מחשבה שחבל לקלקל ולאכול אותן.
  • את האירוע כיבד בנוכחותו השר משה כחלון, שבאמת עובד ועושה רבות למעננו, הצרכנים, מול טייקוני הענק בישראל. אבל למה, למה שר בישראל נואם באנגלית כל כך קלוקלת? ממש עמדתי בפינה מרוב בושה… מכאן אני קוראת בבקשה צנועה אבל חשובה: לא חייבים להיוולד עם זה, אבל גם לא חייבים להתגאות בזה. אנא חייבו את החכ"ים והשרים שלנו לעבור קורס לשיפור האנגלית שלהם!
  • כשאומרים לכם "אוכל דני" אילו אסוציאציות זה מעורר אצלכם? אני חושבת שאצא לבדוק זאת בפוסט הבא.
צילומים: "הגרגרנית"
הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit