חומרים לקציצות (ל-8-10 מנות):
500 גרם בשר בקר טחון טרי
1 ביצה
1 גזר, קלוף ומגורר
1 תפוח אדמה קטן, קלוף ומגורר
שליש כוס פירורי לחם
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
¼ כפית גרגירי כוסברה טחונים
¼ כפית כמון
קורט פפריקה חריפה
לרוטב:
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
3 כפות שמן זית
12 עלי מנגולד, שטופים וקצוצים
2 גבעולי סלרי, פרוסים לטבעות
5 שיני שום, פרוסות
1 לימון פרסי
מיץ מלימון אחד
1 כוס מים
1 עגבנייה, מגוררת על פומפייה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
¼ כפית גרגירי כוסברה טחונים
¼ כפית כמון
קורט פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
1. שמים את כל חומרי הקציצות בקערה ומערבבים היטב. מכניסים את התערובת למקרר לשעה. מוציאים מהמקרר, צרים בידיים רטובות קציצות עגולות ומניחים בצד.
2. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
3. יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח ומקפיצים את עלי המנגולד עד התרככות. מוסיפים סלרי ושום,
מטגנים דקה. מוסיפים לימון פרסי, מיץ לימון, מים, תפוחי אדמה, עגבנייה מגוררת ותבלינים ומביאים
לרתיחה.
4. מוסיפים את הקציצות, מכסים במכסה, מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא ערבוב 20 דקות. מערבבים בזהירות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 30 דקות.
.
"מנה עיקרית" / לימור לניאדו-תירוש, הוצאת מטר, לרכישה לחצו כאן













