קינוחי גלידה

לימור תירוש מכינה שלושה קינוחי גלידה: גלידת קפה עם שטרוייזל אגוזי לוז ורוטב שוקולד אספרסו, קינוח "איטון מס" וקסטת שחיתות

גלידה

מתוך הבלוג של לימור תירוש

גלידה היא ללא ספק אחת מן ההמצאות הגאוניות שהומצאו בעולם הקולינריה. כמו לא מעט קלאסיקות קולינריות, גם את הגלידה ניתן לזקוף לחצר המלכות הצרפתי, ששידרג במאה ה- 17 את הסורבה הוותיק בכך שהוסיף לו חלב מלא. ומאז כדור גלידה קר ומתוק שמחליק בגרון באיטיות מדוייקת הוא הצלחה פנומנלית ברחבי העולם.

את הקינוח המושלם הזה לימי הקיץ הלוהטים ניתן להכין באינספור וריאציות, עם מעט עבודה והרבה השראה. ניתן כמובן להסתפק בגלידה ביתית לעצמה, אך אפשר להכין גם  קינוח המבוסס על גלידה (קנויה או ביתית) עם פירות טריים או מבושלים, רטבים חמים או קרים, אגוזים, ביסקוויטים תוצרת בית, מרנגים ועוד. >> עוד על גלידה

היום נכין שלושה קינוחי גלידה: גלידת קפה עם שטרוייזל אגוזי לוז ורוטב שוקולד אספרסו, קינוח "איטון מס" וקסטת שחיתות.

גלידת קפה עם שטרוייזל אגוזי לוז ורוטב שוקולד אספרסו

מושלמת לסיום ארוחת קיץ, מבין הקינוחים הקפואים היא אחד מהאהובים יותר. קלה להכנה ולהגשה ומאוד טעימה.

שטרוייזל וגלידת קפה

החומרים (ל-6 מנות):

6 כדורי גלידה בטעם קפה

לשטרוייזל:

½ כוס (70 גרם) קמח מנופה

2 כפות (30 גרם) סולת

שליש כוס (70 גרם) סוכר לבן

50 גרם אגוזי לוז טבעיים עם הקליפה קצוצים קטן או מרוסקים במעבד מזון

75 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות

לרוטב שוקולד אספרסו:

½ כוס שמנת מתוקה

¼ כוס אספרסו

כפית וחצי אבקת סוכר

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

שמים בקערה את כל מרכיבי השטרוייזל ומפוררים בזריזות בין כפות הידיים עד קבלת פירורי בצק. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 30 דקות. מצננים ומפוררים לפרורים דקים. מאחסנים בקופסא אטומה עד השימוש.

מכינים את הרוטב: מחממים בסיר או במיקרו גל שמנת, קפה וסוכר עד כמעט רתיחה. מכבים, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה.

מרכיבים את הקינוח, שמים בקערה אישית כף שטרוייזל, מוזגים מעט מרוטב השוקולד (חם או קר), מניחים מעל כדור גלידה, מפוררים מעט מהשטרוייזל מעל ומגישים מיד.

לעוד קינוחי גלידה של לימור תירוש:

.איטון מס

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

קסטת שחיתות

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.