גשם, רוחות ואווירה חורפית הם לא תפאורה קבועה בחורף הישראלי, ועדיין, רק המחשבה על לצאת ולהסתובב ברחובות הקרים מדביקה אותנו לספה בסלון.
להעביר ערב ביתי עם חברים טובים, אוכל משובח וקוקטיילים מקוריים ומחממים יכול להפוך לבילוי המועדף עליכם. הכנת קוקטליים נראית כמו מלאכה השמורה רק לברמנים מנוסים, אבל תתפלאו לגלות שזה קל ואפילו כייפי. אם בקיץ נעדיף קוקטיילים קרים המבוססים על קרח כתוש כמו המרגריטה והקפריניה. בחורף נבחר בקוקטיילים מתובלים, חמים ובטעמים עמוקים שמחממים את הגוף. קבלו מספר מתכוני קוקטיילים טעימים וקלים להכנה.
בתמונה (משמאל לימין): ברנדי, ליקר טירמיסו, אייריש קרים וסנגריה. יעשו לכם את החורף (צילום: יח"צ)
קלילה ומתוקה: הסנגריה
סנגריה היא מהמשקאות הרשמיים של ספרד, שותים אותה בכל הזדמנות,בעיקר לפני ארוחות כמשקה אפרטיף. סנגריה היא שילוב בין יין אדום ספרדי ומיץ תפוזים, בארץ תוכלו למצוא סנגריה מוכנה, שאותה מחממים לטמפרטורה נעימה (בסיר קטן, לחמם עד שהמשקה מעלה אדים, אבל הוא נעים למגע ולא שורף), ניתן להעשיר את המשקה בקוביות של פירות טריים כמו אגסים, תפוחים ותפוזים, ולתבל אותו בכמה מסמרי ציפורן ומקל קינמון. שותים חם.
לקניית סנגרייה מוכנה לשימוש לחצו כאן
קוקטייל עם נוכחות: אייריש קרים
האייריש קרים, מגיע, איך לא, מאירלנד. ידוע כקוקטייל חורפי במיוחד, עם וויסקי אירי וקפה שמעניק לו טעם עמוק וקרמלי. האייריש קרים מצטיין במרקם נעים במיוחד בזכות אחוזי השמנת הגבוהים שבו.את האייריש קרים אפשר לשתות עם קוביית קרח אחת, או לשלב אותו במשקאות כמו קפה, ואפילו בעוגות ומאפים.
לקניית קוקטייל אייריש קרים לחצו כאן
לאוהבי הקינוחים: ליקר טירמיסו
ליקר בטעם הקינוח האהוב, שילוב מנצח של טעמים כמו שוקולד, קפה, שמנת. את הליקר הנפלא הזה האפשר לשתות בתוספת קרח, או להוסיף לשוקו חם וליהנות מהטעם.
בנוסף, הליקר יכול לשמש להכנת הקינוח עצמו, לתיבול בסיס העוגה. מתקבל קינוח נפלא עם ניחוח אלכוהולי עדין וטעמים עמוקים שמקפיצים את המנה כמה דרגות למעלה.
לקניית ליקר טירמיסו לחצו כאן
הקלאסי: סיידר אלכוהולי
סיידר אלכוהולי הוא משקה המבוסס על טעמי פירות, ובו אחוזי אלכוהול נמוכים. הוא נפלא למי שלא מחבבים את משקאות האלכוהול הכבדים או בירה. יש המון סוגי סיידר, המפורסם ביותר הוא סיידר תפוחים, אבל גם דובדבנים, שזיפים אפרסקים ואפילו תותים יכולים לשמש כבסיס למשקה.
את הסיידר רצוי לשתות חם, וניתן לתבל אותו בקוביות פירות טריים או יבשים, במקל קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט ואפילו מקל וניל. לאוהבי טעמים עמוקים, תוכלו להוסיף לסיידר ברנדי, שמעניק למשקה מימד נוסף של טעם, וכמובן, עוד כמה וכמה אחוזי אלכוהול. מתקבל משקה מחמם, מתוק ועם נוכחות פירותית חזקה.
לקניית ברנדי צרפתי לחצו כאן













