המצרכים:
3 ק"ג עצמות
½ כוס שמן קנולה
4 גזרים חתוכים גס
3 בצלים שטופים חתוכים גס עם הקליפה
3 ענפי סלרי חתוכים גס
1 בקבוק יין אדום
5 כפות רסק עגבניות
10 גרגירי פלפל אנגלי
7 עלי דפנה
צרור של רוזמרין טימין וכרישה
כ-10 ליטר מים
ראש שום חצוי
אופן ההכנה:
צולים את העצמות בתנור בחום גבוהה.
מחממים שמן בסיר עמוק וצורבים את הירקות עד השחמה מוסיפים את הרסק וממשיכים לטגן כ-3 דקות.
שופכים פנימה את היין מוסיפים את העצמות יחד עם הנוזלים מהתבנית שצלינו בה את העצמות.
מוסיפים את הנוזלים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הפלפל אנגלי, עלי דפנה וצרור התבלינים.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-3-4 שעות (עד 10 שעות לציר מרוכז יותר) עם כיסוי על להבה נמוכה.
מסירים מהאש, מצננים מעט, מסננים במסננת מאוד דקה.
ניתן לאכסן במקפיא, לחלק לקופסאות או לכוסות ולהפשיר לפי הצורך.
טיפ: אם רוצים שלציר יהיה צבע יותר אדום ניתן להוסיף פפריקה מתוקה.
.
המתכון באדיבות השף סהר רפאל, שף רשת המזון "יינות ביתן" והבעלים של מסעדות כדיתא וכרמים












