ערב בנות

מפגש חברות לסיכום השבוע בבר בלקני, המשלב חווית אוכל ואלכוהול. וגם – מתכון לגלילות חציל במילוי גבינות ועשבי תיבול ולקוקטיל מיוחד

גלילות חציל

פעם בשבוע אנחנו יודעות שאנחנו חייבות להיפגש. אמנם ילדים עדיין אין, אבל השגרה של תל אביבית בשנות השלושים לחייה, ברדיפה אחרי האושר, ההגשמה וההצלחה, די ממלאים את יומי. אז ערב אחד אנחנו מזכירות לעצמנו למה בחרנו לשלם שכירות כזו גבוהה ומדוע עברנו לעיר הגדולה – תל אביב עיר ללא הפסקה. מאחר ואני חווה את העיר למעלה מחמש שנים, חיפשתי לנו בר מיוחד שכונתי, אך עם טא'צ ייחודי אווירה טובה, וכמובן אוכל טוב ואלכוהול איכותי. ואני גאה להגיד שמצאנו מקום בדיוק למידותינו – מחירים שפויים, אוכל תענוג, אלכוהול משובח ומוזיקה שמעלה חיוך רחב.

הקופיצ'קה

הקופיצ'קה (קערה קטנה בבולגרית) הוא בר בלקני המשלב חווית אוכל ואלכוהול על פי מיטב המסורית הבלקן. תוכלו למצוא שם אוכל בלקני אותנטי ומוזיקה בלקנית, ובצדם ערבי קונספט, לדוגמת ערב בורקס בימי שני, ערב הופעה חיה בימי חמישי ובימי שישי חפלה יוונית עם תפריט מיוחד. אם אתם מחפשים הוכחות טעימות, אז מצרפת מתכון לא רגיל לגלילות חציל במילוי גבינות ולידו – איך אפשר בלי – קוקטייל איכותי  המשתלב מדהים עם הגלילות. אז מי אמר ערב בנות ולא קיבלה  תיהנו .

גלילות חציל במילוי גבינות ועשבי תיבול בעטיפה של גבינת קשקבל

הקופיצ'קה. צילום: אדוה אלזון

המרכיבים:

1 חציל בינוני לכ-8-6 גלילות

150 גרם בולגרית

200 גרם פטה

1/2 צרור פטרוזילה קצוצה

1/2 כפית צ'ובריצה (תבלין בולגרי) תחליף הולם יכול להיות אורגנו

150 גרם קשקבל

אופן ההכנה:

1. מכינים את המילוי: מערבבים את הפטה עם הבולגרית, הפטרוזיליה ותבלין הצ'ובריצה ( או לחילופין האורגנו) עד לקבלת מסה אחידה.

2. מכינים את הגלילות: פורסים את החציל לאורכו לפרוסות, מטגנים מעט עד לכדי הזהבה.

3. ממלאים בעדינות כל פרוסת חציל במילוי, מגלגלים לרולדה קטנה ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. מגוררים את הקשקבל מעל הגלילות ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך 5-7 דקות או עד להקרמה זהובה של הקשקבל.

קוקטייל רמבו בסנטוריני

הקופיצ'קה

המרכיבים:

50 מ"ל ודקה

25 מ"ל באד אפל (ליקר תפוחים)

25 מ"ל ליקר ליצ'י ( גם סירופ ליצ'י מקופסת השימורים מספיק)

אופן ההכנה:

1. מערבבים הכל בשייקר

2. מוזגים לכוס וסוגרים את הקוקטייל עד הסוף עם מיץ תפוזים.

3. מומלץ לקשט בעלה נענע ובליצ'י (אם עוד נשאר בקופסת השימורים).

*****

הקופיצ'קה – רחוב אחד העם 39 פינת בצלאל יפה.