מתוך הבלוג של לימור תירוש

לפני חמש שנים בקרתי לראשונה בהודו, מאז אני משתדלת להגיע אליה פעם בשנה. כל פעם למקום אחר, למטבח אחר, לנופים וריחות חדשים. בשבילי זו החופשה האולטימטיבית, שם אני נחה, ממלאת מצברים וחוזרת מלאה בהשראה ובכוחות מחודשים. אני אוהבת אוכל הודי- את הפשטות שלו, את עושר הטעמים והתבלינים ואת צורת האכילה השופעת. הארוחה הראשונה בהודו תמיד תהיה עם נאן תרד חם ומריח משום וחמאה, ראיטה יוגורט צוננת, פאלק פניר ששוחה במחית תרד מתובלת (ראו מדור פניר לפני שנה) וגולת הכותרת- עוף או דג בטנדורי. >> עוד על האוכל ההודי
עוף טנדורי
בהודו מגישים את המנה הזו עם עופות קטנטנים. העופיונים יוצאים שחומים ועסיסיים והעור קריספי ומלא בטעמים. אם אתם צולים עוף גדול (1.5 קילו) האריכו את משך הצלייה לשעה והפכו אותו לצידו השני לאחר חצי שעה.

חומרים (ל-4 מנות):
2 עופיונים במשקל 600-700 גרם היחידה, שטופים ומיובשים
2 כפות מחית טנדורי (ראו מתכון בהמשך)
3 כפות יוגורט סמיך
כף וחצי חמאה מומסת או גהי
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה מחית טנדורי, יוגורט וחמאה.
מצליבים את רגלי העופיונים וקושרים בחוט בישול. מעסים אותם היטב בתערובת ומשרים לילה במקרר. הופכים פעם אחת במהלך ההשריה. מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני הצלייה.
מניחים בתנור ווק (בדקו אם הוא נכנס ועטפו את הידית ברדיד אלומיניום שלא תישרף) או מחבת ברזל או מחבת פסים ומחממים את התנור היטב יחד עם המחבת ל-230 מעלות.
מוזגים מעט שמן למחבת הלוהטת ומניחים בה את העוף עם תערובת ההשריה שמצפה אותם, אבל לא עם מה שנקווה בתבנית ההשריה.
צולים 40 דקות בלי להפוך.
.
עוד מתכונים הודים של לימור תירוש:













