תרומתו של השקד במטבחי אגן הים התיכון משמעותית. הוא מככב בתבשילים ובמאפים חגיגיים רבים. מקוסקוס רויאל וטאג'ינים של עוף וכבש, דרך מרקים אנדולוסיים ועד מיני מאפה עדינים, מרציפנים, עוגות וקינוחים. גם במטבח המזרח האירופאי השתמשו בשקד אותו ייבאו מאיטליה וצרפת. שם שימש השקד לעוגיית המנדלברויט, לעיטור עוגת הלקח, לצימעס, ולקינוחים.
לכבוד ט"ו בשבט ארוחה שלמה על טהרת השקדים כדי לציין עימה את החג ומשמעותו: חג לאילנות כשהשקדייה פורחת. להלן שלושה מתכונים שמהווים ארוחת חג: מרק, מנה עיקרית וקינוח. >> עוד על שקדים

עוגת שקדים
החומרים:
75 ג' (חצי כוס) קמח תופח מנופה
קורט מלח
100 ג' (חצי כוס) סוכר חום כהה
3 ביצים
1 כף יין פורט או ליקר אמרטו
180 ג' (כוס ושליש) שקדים טבעיים על קליפתם
350 ג' תערובת פירות מיובשים, לדוגמה: 2 כפות גדושות חמוציות, 2 כפות גדושות צימוקים, 7 יחידות של שזיפים מגולענים, תמרים מגולענים, משמש באלדי, דבלים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
משמנים תבנית אינגליש קייק במעט חמאה או שמן.
מערבבים בקערה קמח, מלח, סוכר, ביצים ופורט.
מוסיפים שקדים ופירות מיובשים ומערבבים קלות.
יוצקים לתבנית ואופים 45 דקות.
מצננים היטב, שולפים מהתבנית ופורסים בסכין חדה מאוד פרוסות דקיקות. מאחסנים לא פרוס בניילון נצמד.
העוגה נשמרת טרייה למשך שלושה-ארבעה ימים.

.
עוד מתכוני שקדים של לימור תירוש:
מרק בטטות ושקדים
.
.
.
.
.
.
עוף בקארי עם חצילים ושקדים
.
.
.
.
.
.











