החומרים לבצק פריך:
215 גר' חמאה רכה
5 גר' מלח
135 גר' אבקת סוכר
45 גר' שקד טחון – אפשרות בלבד
2 ביצים מס' 1
336 גר' קמח
אופן ההכנה:
- בקערה של מיקסר עם וו "גיטרה" מניחים את הסוכר וחמאה, מערבבים עד הומוגניות
- מוסיפים את הביצים ומלח ומערבבים למס' שניות נוספות.
- מוסיפים את השקדים הטחונים (אם רוצים) והקמח ומערבבים עד לתערובת חלקה בלבד, להקפיד לא ללוש יתר על המידה.
- אוספים לכדור עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לחצי שעה לפחות
- מרדדים על משטח מקומח לעובי של 1 ס"מ, מנקבים חורים במזלג ומצננים שוב
- אופים בתנור מחומם מראש (175 מעלות) לרבע שעה או עד שהבצק זהוב בהיר מאוד
.
החומרים לגנש:
120 גר' שוקולד לבן
60 גר' שמנת
____________________
880 גר' גבינת שמנת 30%
120 גר' שמנת חמוצה
יש לסנן מכל הנוזלים
____________________
60 גר' סוכר
2 ביצים שלמות מס' 1
3 חלמונים
גרידה מקליפת לימון אחד
40 גר' קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
_____________________
100 גר' סוכר
חלבונים מ-3 ביצים
חומרים לציפוי:
280 גר' שמנת חמוצה
15 גר' סוכר וניל
- לערבב הכול יחד בקערה
.
אופן ההכנה:
- גנש: ממיסים את השוקולד הלבן בתוך השמנת (הגנש) ומניחים בצד.
- בתוך קערת מיקסר מערבבים את גבינת השמנת והשמנת החמוצה עד למרקם חלק.
- מוסיפים את הביצים וחלמונים והסוכר לתערובת הגבינה והשמנת ומערבבים היטב.
- בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור וחלק ממסת הגבינה ומערבבים עד מרקם משחתי חלק ללא גבשושי קורנפלור. מוסיפים את גרידת הלימון והווניל לתערובת הגבינה ומערבבים בלבד (ללא הקצפה) עד מרקם הומוגני.
- מקפלים מעט ממסת הגבינה לגנש (השוואת מרקמים) וערבבים לתוך לתערובת הגבינה עד שהתערובת אחידה.
- את החלבון מ-3 ביצים מקציפים עם הסוכר למרנג, מקפלים מעט מתערובת הגבינה לתוך המרנג (השוואת חומרים ) וקפלים את המרנג למסת הגבינה מערבבים היטב עד לאחידות.
- שופכים לתבנית עם תחתית הבצק הפריך האפויה ואופים בחום של 140 מעלות כ-50 עד 60 דק'.
- מצננים היטב רצוי ללילה, מורחים את הציפוי של השמנת והסוכר ואופים בחום של 180 מעלות ל-5 דקות.
.













