מתוך הבלוג של לימור תירוש
צנצנת עוגיות במטבח שמחכה בסבלנות לשעת התה של אחרי צהריים תמיד תזכיר את בית ילדותי. אז לא קנו עוגיות מוכנות כי טעמן היה תעשייתי ולא היה בהן את האלגנטיות הדרושה. כל שבוע התרוקנה הצנצנת וביום חמישי התמלאה מחדש. כל פעם בסוג אחר אבל תמיד הן היו ריחניות ופריכות: עוגיות חמאה, שבלולים, כעכים, עוגיות רחת לקום, סהרונים ועוד. >> עוד על עוגיות
אז הנה 3 מתכוני עוגיות שתשמחו למלא איתן צנצנות ועוד יותר לרוקן אותן.
עוגיות פיסטוק
עוגיות יפות ובריאות, מלאות בטעמים נפלאים של אגוזי לוז, פיסטוק ושקדים. פריכות מבחוץ ומעט דביקות במרכזן, בדומה למרקם של דובשנית.

החומרים (ל-30 עוגיות):
50 גרם אגוזי לוז טבעיים
60 גרם שקדים מולבנים
½ כוס (100 גרם) סוכר קנים או לבן
2 חלבונים
גרידת תפוז
½ כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
100 גרם שקדים טחונים
40 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כפית דבש
120 גרם פיסטוקים קצוצים קטן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
קולים את אגוזי הלוז למשך עשר דקות. מערבבים פעם אחת באמצע הקלייה. מצננים ומקלפים על ידי שפשוף עם הידיים.
במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים שקדים, סוכר לבן וחלבון עד קבלת מחית חלקה. מעבירים לקערה קטנה.
מוסיפים לקערת המעבד את החלבון הנותר, אגוזי הלוז, גרידת התפוז, סוכר חום, שקדים טחונים, חמאה ודבש ומעבדים היטב. מוסיפים את מחית השקדים ומעבדים קצרות. מעבירים לקערה, מכסים היטב ומקררים שעה במקרר.
צרים כדורים קטנים, בידיים מעט רטובות, וטובלים בפיסטוקים עד שיהיו מצופים היטב. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים זה מזה ומקפיאים לרבע שעה.
מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים 30 דקות.
מצננים בתבנית לפני שמעבירים לכלי אטום.

.
עוד מתכוני עוגיות של לימור תירוש:
עוגיות ערמונים ושוקולד
.
.
.
.
.
.
.
.
.
עוגיות חמאת בוטנים וקקאו
.
.
.
.
.
.
.
.
.











