סלמון בשומשום וירקות מוקפצים

נדב מרום, השף הראשי של קפה גרג, במתכון קל לעשייה, חגיגי ומלא בריאות, המתאים במיוחד לארוחת החג, אבל לא רק

סלמון בשומשום וירקות מוקפצים

סלמון בשומשום וירקות מוקפצים. צילום: אסף לוי

המצרכים:

2 יח' סטייק סלמון של 250 גרם

1 כוס שומשום שחור ולבן (מעורבב)

מעט טריאקי

¼ כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

חופן שעועית ירוקה

6 פטריות חתוכות לרבעים

חופן עלי פטרוזיליה ושתי שיני שום קצוצות היטב

מעט שמן קנולה

מעט מלח ופלפל 

אופן ההכנה:

לחמם שתי מחבתות, אחת עמוקה מעט להקפצת הירקות והשנייה שטוחה יותר כדי לטגן-לצלות את הסלמון.

לצפות היטב את הסלמון בשומשום.

במחבת השטוחה נשים מעט שמן ונניח את סטייק הסלמון המצופה כ-2-3 דקות מכל צד (לשים לב שהשומשום לא נשרף).

במחבת השנייה, העמוקה יותר, נשים את הכרוב, הפלפל, הפטריות והשעועית הירוקה ונקפיץ קלות. נוסיף מלח ופלפל ולקראת סוף הבישול נוסיף את השום הקצוץ והפטרוזיליה. 

הגשה:

יש להניח את הירקות המוקפצים על צלחת ועליהם להניח את הסלמון. לקשט עם מעט רוטב טריאקי על הסלמון.

בתיאבון!

צילום: אסף לוי