אפשר כבר להכריז: סוף הקיץ הגיע! למרות שעדיין חם במשך היום, האוויר בערב ממש קריר, ולראשונה מזה זמן רב – אפשר ממש להרגיש בעונת הסתיו ולא מדלגים ישר לחורף (אני יודעת – זה יהיה בעוכרינו בנושא הגשמים). חילופי העונות מבשרים על שינויים גם באוכל שמוגש על שולחננו – יותר חם, יותר פחמימתי, יותר ירקות ופחות פירות.
האם גם לכם קורה שהחשקים הקולינאריים מתהפכים בין העונות? הגעגועים לעונה האחרת כנראה גורמים לכך שבא לי להכין מאכלים קיציים בחורף (איזה מרק יוגורט קר וטוב) ויש לי קרייבינג למאכלים חורפיים דווקא באמצע הקיץ. כן, אני מאלה שחייבים להכין (ולאכול) ריזוטו ואוסובוקו א-לה מילאנז באמצע החום המהביל… מזל שיש מזגן!
רגע לפני שהקיץ נעלם, אני רוצה לשתף אתכם בסלט פירות מעט שונה, שיכול להיות סיומת מרעננת לארוחת הצהריים, או הערב שלכם. רוצו לחפש את פירות הקיץ האחרונים!
סלט פירות ואגוזים מקורמלים
קערה גדולה
המרכיבים:
- 1 מלון קטן
- 6 פירות קיץ – אפרסקים, נקטרינות, משמשים, שזיפים, תאנים (גם אפרסמון וקיווי יכולים להתאים לכאן)
- 300 גרם ענבים ללא גרעינים (לבנים או שחורים)
- 100 גרם דבש
- 150 מ"ל יין מוסקט (או כל יין קינוח אחר)
- 1 צרור של עלי נענע שלמים
לאגוזים המקורמלים:
- 60 גרם סוכר חום
- 40 גרם חמאה
- 50 גרם דבש
- 2 כפיות חומץ בלסמי
- 150 גרם אגוזי מלך
אופן ההכנה:
האגוזים המקורמלים:
- שימו חמאה וסוכר במחבת על אש בינונית, עד שהסוכר נמס. הוסיפו דבש, חומץ ואגוזים, וערבבו הכל כדי שהאגוזים יתכסו בכל הטוב הזה.
- שפכו על נייר אפייה בתבנית והכניסו לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, לכ-30 דקות, עד שהאגוזים מקבלים צבע חום עמוק והסירופ מצפה אותם. הוציאו מהתנור והניחו להתקרר בחוץ.
- שברו את האגוזים ביד.
הפירות:
- נקו את המלון מהגרעינים ומהקליפה, וחתכו אותו לקוביות בגודל ביס. באופן דומה- הוציאו את הגלעינים וחתכו את שאר פירות הקיץ.
- הניחו בקערה את כל הפירות שחתכנו וכן את הענבים.
- ערבבו את הדבש והיין בסיר על אש נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה. הניחו לה להתקרר לגמרי.
- מזגו את תערובת היין על הפירות וקררו במקרר לפחות שעה, לספיגת האלכוהול.
- לפני ההגשה הוסיפו את האגוזים המקורמלים ואת עלי הנענע.
- מי שממש מתעקש, יכול להוסיף מעל סלט הפירות שבצלחת שלו מעט גבינת מסקרפונה, אבל המנה עשירה ויפה גם בלי זה.
בתיאבון!
השוונץ:
- מתי סוף-סוף יגיע אלינו האבוקדו הטוב והשמנמן ונפסיק לקוות לטוב בכל פעם שאנו קונים אחד ומקבלים פרי שמסרב להבשיל… מי יתנני האס!
- שמתם לב שאנחנו נדרשים להיות בכוננות ספיגה מתמדת בכל הקשור למצרכים שפעם נחשבו בסיסיים? ראשית זו העגבניה שנעלמה, אחריה אנו מוצאים את עצמנו "מקוששים" חמאה מהמכולות השכונתיות הנידחות ביותר, וכעת זה תפוח האדמה. מי ידליף לנו מה יהיה הבא בתור?
לכתבות נוספות בסתיו של פירות













