סלט סלק בתמרהינדי

סלקים צלויים שיוצאים ממש כמו ממתק – מצומקים ומרוכזים בטעמים מתוקים אדמתיים. הכי טעים לאכול אותם ככה, טבעיים עם הקליפה. אפשר גם לחתוך אותם לשמיניות ולהרכיב סלט יפהפה עם גבינת עזים ועלים רעננים

סלק

מתוך הבלוג של לימור תירוש

עץ התמרהינדי גדול המימדים והיפהפה הגיע מהחלקים הטרופים של אפריקה, משם עבר להודו ולשאר חלקי העולם הטרופיים. ההודים היו הראשונים להפיק מפרותיו דמויי השעועית מיצוי חמצמץ ועשיר והשתמשו בו לתיבול מאכליהם ולריפוי בעיות עיכול וכליות. במטבח ההודי הדרומי שימש התמרהינדי לתיבול טעמים חמצמצים, הרבה לפני שהחל השימוש בליים. הפרסים, שאוהבים טעמים חמצמצים-מתקתקים, אימצו את התמרהינדי בחום וקראו לו "תמר-הודי" וכך קיבל את שמו- תמרהינדי. אבל לא רק הפרסים, גם הגאורגים ומטבחי ערב הצפוניים כמו סוריה, לבנון ועיראק אוהבים בתבשיליהם את האיכות החמצמצה של הפרי, גם בתאילנד הוא פופלרי ונאכל מיובש ומסוכר או כסירופ מרוכז לתיבול מרקים, רטבים ובפאד תאי.

פרי התמרהינדי, המזכיר שעועית בצבע חום כהה, מכיל פולים שבהם עיסה דביקה, וכהה עם ארומה פירותית המזכירה משמש, שזיף ותמר. הוא משמש לריכוך בשר, להכנת ריבות, ממתקים, משקאות ורטבים. >> עוד על תמרהינדי

סלט סלק בתמרהינדי

סלט סלק בתמרהינדי

לאחר הצלייה הממושכת הסלקים, יוצאים ממש כמו ממתק – מצומקים ומרוכזים בטעמים מתוקים אדמתיים. הכי טעים לאכול אותם ככה, טבעיים עם הקליפה. אפשר גם לחתוך אותם לשמיניות ולהרכיב סלט יפהפה עם גבינת עזים ועלים רעננים.

חומרים (ל-8 מנות):

10-12 סלקים קטנים ומוצקים

למשרה:

2 כפות סילאן

כף תמרהינדי

כף שמן זית

כף חומץ בן יין אדום או חרז

½ כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הסלקים במים וסבון. לא לחתוך ולא לפצוע אותם.

מחממים תנור ל-230 מעלות. מערבבים בקערה את חומרי המשרה.

מרפדים תבנית בניר אפיה ומניחים בה את הסלקים בשלמותם. מברישים כל סלק בתערובת המשרה ומצפים אותו היטב מכל צדדיו.

מכסים את התבנית היטב בשתי שכבות של רדיד אלומיניום ומוודאים שאין פתחי יציאה. מכניסים לתנור וצולים שעה.

מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים בצלייה עוד חצי שעה.

טעים לאכול ככה, כתוספת לדגים או בשר או לחתוך לשמיניות (עם הקליפה) ולהוסיף גבינת עזים טובה או ריקוטה, עלי ריג'לה, ראשד, אורוגולה או בזיליקום. זורים פיסטוקים קלויים קצוצים, מזליפים מעט שמן זית ואוכלים. מעדן.

סלקים צלויים בתמרהינדיסלקים צלויים

.

מתכונים נוספים של לימור תירוש עם תמרהינדי:

קציצות חאלביות עם במיה פירות מיובשים ותמרהינדיקציצות חאלביות עם במיה פירות מיובשים ותמרהינדי

.

.

.

.

.

.

.

.

קישואים ממולאים בבשר ותמרהינדיקישואים ממולאים בבשר ותמרהינדי

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.