סלטי קיץ מרעננים

השף אבי אביטן ממתחם האירועים נסיה שבצומת ראם מגיש 3 מתכונים לסלטי קיץ צבעוניים, בריאים וטעימים

סלט

סלט אפרסמונים וגרעיני חמנייה

המרכיבים:

4 אפרסמונים

4 גבעולי סלרי

1 פלפל צ'ילי אדום טרי

חופן גרעיני חמנייה ודלעת

המרכיבים לרוטב:

1 כף חרדל דיז'ון

1 כף דבש

1 כף סילאן תמרים

1 כוס מיץ תפוזים

½ כוס מיץ לימון

½ כוס חומץ

½ כוס שמן זית

1 כף סוכר

תיבול לפי הטעם: מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

חותכים גס את האפרסמונים, הסלרי והפלפל צ'ילי, בוזקים את הרוטב מערבבים ומוסיפים את גרעיני החמנייה והדלעת.

.

זוקיני שני צבעים בניחוח מנטה

המרכיבים:

5 זוקיני ירוק

5 זוקיני צהוב

100 גר' פיצוחים קלויים – גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת

3 שיני שום כתושות

¼ כוס שמן זית

עלי מנטה

אופן ההכנה:

חותכים את הזוקיני לרצועות ללא הליבה (הפנים).

מתבלים בשמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם.

צולים בתנור כעשר דקות על חום של 200 מעלות.

מצננים, מוסיפים עלי מנטה ופיצוחים ומגישים.

.

סלט סלק סגול עז

המרכיבים:

4 סלקים בינוניים

2 כפות מיץ לימון

2 כפות חומץ

1 כפית סוכר

1 צרור פטרוזיליה (לקישוט)

תיבול לפי הטעם: פלפל שחור ומלח

אופן ההכנה:

מבשלים את הסלק במים רותחים עד לרכיכה, מקלפים ומצננים.

חותכים לקוביות ומתבלים לפי הטעם.

מקשטים בפטרוזיליה ומגישים

בתיאבון.

.

לעוד מתכונים לקיץ

.

על מתחם נסיה

מתחם נסיה שבצומת ראם כולל 14 דונם של מבני פאר בסגנון מלוכני מודרני, שני אולמות יוקרה עם תקרות בגובה 13 מ', אזור קבלת פנים, 2 סוויטות, מתחם VIP ו-2 גני אירועים צמודים. בנוסף מציעים במתחם שירותי הפקה פרטיים. כשר בהשגחת הרבנות האזורית.

מתחם "נסיה" – צומת ראם מסמיה הדרומית (הגעה מכביש 6 ו-20)

צילום: אילן נחום לנסיה