4 מרכיבים + 5 דקות הכנה, וגם אתם יכולים להתפנק עם ספל סחלב מחמם גוף ונפש. אל תוותרו על הפתעת השוקולד בתחתית הספל: מערבבים את הסחלב בין לגימה ללגימה, והשוקולד נמס לתוכו. שיהיה לכם מותק של חורף.
חומרים (ל-4 מנות):
4 כפות קורנפלור
8 שקיות קטנות אבקת סוכרלוז (ראו סוד מתוק)
1 ליטר חלב
8 קוביות שוקולד מריר ללא תוספת סוכר
אם רוצים: עוד 2-1 קוביות שוקולד, לקישוט
אופן ההכנה:
1. בסיר מערבבים קורנפלור וממתיק. מוסיפים רק כוס אחת מהחלב וטורפים עד שאין גושים. טורפים פנימה את יתרת החלב.
2. מחממים על אש בינונית תוך כדי טריפה עד לרתיחה (זהירות שלא יגלוש!) ומסירים מהאש.
3. מניחים 2 קוביות שוקולד בתחתית כל ספל. מוזגים מעל את הסחלב החם ומגישים מיד (עם מעט שוקולד מגורר מעל, אם רוצים).
סוד מתוק:
כמעט בכל מתכוני האפייה שלי אני משתמשת באבקת סוכרלוז לאפייה (זו שבצנצנת). אבל את המתכון הזה אני מכינה עם שקיות אבקת סוכרלוז – אלו שבהן אני גם ממתיקה את הקפה שלי. למרות שהממתיק הבסיסי זהה, האבקה בשקיות שונה מזו שבצנצנת (היא יותר מרוכזת בטעמה, ומתנהגת קצת אחרת באפייה). אם אתם רוצים להכין את הסחלב דווקא עם אבקת סוכרלוז מצנצנת – החליפו כל שקית בכפית וחצי (כלומר – השתמשו בסך הכל ב-12 כפיות של תחליף סוכר).
המתכון באדיבות קרין גורן לסוגת













