סוכריות פילו במילוי לבנה עזים

וגם סהרוני בצק במילוי גבינה וריבת חלב. באדיבות ברק חי חורש, השף של חברת טרה ומשק צוריאל

סהרוני בצק עם מילוי

המצרכים (ל-6 אנשים):

6 עלי פילו

50 גרם חמאה מומסת – להברשת עלי הפילו

1 גביע (250 גרם) לבנה עיזים עם שמן זית וזעתר

1 כף טימין טרי קצוץ

1 כף זעתר טרי קצוץ

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

המצרכים לסלסה:

3 עגבניות בגודל בינוני – חתוכות לקוביות קטנות

1 כפית שום קצוץ

4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

קורט מלח גס

פלפל

אופן ההכנה:

  • מברישים כל עלה פילו עם מעט חמאה מומסת ומקפלים כל עלה לשניים, חוזרים על פעולת ההברשה על העלה המקופל ומקפלים לשניים שוב (כך שנוצר לנו רבע עלה מקופל לשכבות).
  • מערבבים היטב בקערה את הלבנה, הטימין, הזעתר ושמן הזית עד קבלת תערובת אחידה, מתבלים במלח ופלפל.
  • מניחים בחלקו התחתון של כל ריבוע פילו ובמרכזו כף וחצי מתערובת הלבנה, מגלגלים את העלה על התערובת לצורת גליל, צובטים את קצוות הגליל ומסובבים קלות כך שתתקבל צורת סוכרייה.
  • מניחים את סוכריות הפילו על תבנית עם נייר אפייה, מברישים במעט חמאה מומסת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות, למשך כ-7 דק' או עד הזהבה יפה של הסוכריות.
  • מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי הסלסה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מגישים את הסוכריות כשהן חמות לצד סלסת העגבניות.

/

סהרוני בצק במילוי גבינה וריבת חלב

חומרים לבצק:

5 כוסות קמח (מנופה)

כוס אבקת סוכר

שקית אבקת אפייה

3 חבילות חמאה (סה"כ 300 גר'), בטמפרטורת החדר

2 כפות ברנדי או 2 כפות חלב 3%

1 חלמון

חומרים למלית:

2 כפות ריבת חלב

חבילת גבינה טוב טעם

כפית קורנפלור

אופן הכנת המלית:

מערבבים היטב בקערה את כל החומרים

אופן הכנת המנה:

  • מניחים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד קבלת בצק גמיש, נעים ואחיד.
  • מחלקים את הבצק לכדורים (בגודל כדור פינג פונג), משטחים את הבצק על היד, שמים חצי כפית מתערובת הגבינה, סוגרים היטב את הבצק לצורת סהרון ומניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-170 מעלות למשך כחצי שעה עד הזהבה יפה.
  • מצננים וזורים אבקת סוכר.

.

המלצת השף:

להוסיף אגוז קשיו גרוס לתערובת הגבינה

להוסיף לבצק מעט קוקוס טחון

.

בתיאבון!

צילום: שי אפגין