מתכונים שילדים אוהבים

ארטיק פירות טריים, ממרח סלמון ומרק מחזק – השפית והיועצת הקולינרית יעל טל אהובה מאד על הורים. הנה ארבעה מתכונים שלה לפעוטות

סלמון מאודה

בשבועות האחרונים התנהלה פעילות מעניינת על קיר הפייסבוק של שטראוס –גמדים. הורים הוזמנו לשאול שאלות על האכלת פעוטות וקיבלו בתשובה מתכונים מוצלחים עם תמונות יפות, של השפית והיועצת הקולינרית, יעל טל. הידע והרעיונות שלה חיבבו אותה מאד על הגולשים.
גולשים הוזמנו גם להעלות מתכונים שלהם שילדים אוהבים, ומתוכם נבחרו שישה מתכונים שטובים שהבעלים שלהם זוכים בהשתפות זוגית בסדנת בישול להורים, שטל מעבירה.

יעל טל התחילה את דרכה הקולינרית בשנת 2000 כטבחית במסעדת יוקרה במנהטן. כשחזרה לארץ עבדה במטבח של מסעדת "קרן" של חיים כהן. בהמשך הקימה את מחלקת הקונדיטוריה ובנתה את תפריט הקינוחים במסעדת "בליקר" בהרצליה, עבדה כקונדיטורית ב"אידלסון 10", ניהלה את מחלקת הקונדיטוריה של רשת המסעדות "ימה" ועוד. טל היתה העורכת הראשית של ערוץ האוכל באתר תפוז במשך שנתיים, והקימה את מדור האוכל באתר זכיינית הטלוויזיה "רשת". עם הולדת בתה, אלה, החל האוכל לילדים לתפוס מקום מרכזי בחייה והיא יזמה והקימה את פרויקט "הורים מבשלים" שיש בו סדנאות בישול להורים המשולבות עם הרצאה של דיאטנית קלינית המתמחה בתזונת ילדי.. הנה כמה שאלות, תשובות ומתכונים, מעמוד שטראוס גמדים – תזונה נכונה.

שאלה: הילד לא אוכל פירות. מה עושים?

פיתרון: ארטיק פירות לקטנים ולגדולים

שאלה: שלום, הבן שלי בן ה-3.5 מסרב לטעום פירות קיץ. מה עושים? יש רעיון למתכון שלא יראה כמו פירות חתוכים באופן סטנדרטי?
תשובה: נסי לתת עכשיו כשחם, פירות בצורת ארטיק. הבסיס לארטיק הוא כמובן שייק פירות שילדים מאד אוהבים...

חומרים:
מנגו או שתי בננות, גביע יוגורט כבשים, 5 כפות מייפל/דבש.
יספיק לשישה שלגונים קטנים

הכנה:

1. לשטוף את הפרי ולהקפיא כשעה. לרסק את הפרי במעבד מזון ולהעביר לקערה.
2. להוסיף גביע יוגורט כבשים (יוגורמה, אפשר גם רגיל). 5 כפות מייפל או דבש. לערבב היטב. להעביר לכלי ארטיק או קופסא ולהקפיא. זו ארוחת ביניים בריאה ומזינה לילדים לשעות אחר הצהריים או כקינוח לארוחה. לבריאות!
..
ארטיק תות שצולם בעונה. צילום: יעל טל

שאלה: הבת שלי אוהבת ירקות כתומים ומתוקים. אשמח למתכון טוב.

פיתרון: לביבות אפויות מבטטה ועדשים

אני מציעה לביבות אפויות מבטטה ועדשים –  הבטטה עשירה בבטא קורטן שחיונית למערכת החיסונית ובוויטמין A שטוב לראייה. העדשים עשירים בחלבון איכותי.

חומרים: כוס עדשים אדומות, 1 בטטה, 1 כף בצל מגורר בפומפיה, מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מבשלים את העדשים במים (אין צורך להשרות מראש) עד שכל המים מתאדים והעדשים רכות.
2. מאדים את הבטטה. טוחנים בקערה את הבטטה והעדשים בעזרת מוט ידני או במעבד מזון.
3. מוסיפים בצל מגורר, מלח ופלפל. בעזרת כף יוצקים לביבות מהתערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה (כף גדושה מהתערובת). מכניסים לתנור ואופים רבע שעה.
4. כעבור רבע שעה מוציאים מהתנור והופכים בזהירות. הלביבה רכה לכן יש להיעזר בשתי כפות או במזלג ומרית קטנה. אופים עוד רבע שעה. נפלא בשילוב רוטב יוגורט עירית. בתאבון.

בעיה: אין לי רעיון לארוחת ערב מזינה וטעימה לילדים

פיתרון: ממרח דג סלמון ואבוקדו
..
שאלה: שלום, אשמח לרעיונות לארוחת ערב טעימה ומזינה. חשוב לי מאוד שיהיו בה ירקות ושתהיה עשירה בברזל וגם שלא תדרוש השקעה רבה מדי:) הילדים כבר אוכלים הכל. תודה רבה!

תשובה: אם אתם הורים לפעוטות בשלב המעבר למוצקים, כדאי שתדעו שלדגים יתרונות חיוניים להתפתחות תינוקכם. מעבר לויטמינים והמינרלים שיש בדגים, עשיר הסלמון באומגה-3 החיונית להתפתחות וגדילה תקינים.

חומרים: נתח סלמון, חצי אבוקדו, לימון. אופציונלי: בטטה, דלעת, קישוא וכו'.
הכנה: מאדים נתח של סלמון במשך כרבע שעה. מחכים שיתקרר מעט וטוחנים את הדג עם חצי אבוקדו ושתי טיפות לימון כדי שהאבוקדו לא ישחיר. במקום אבוקדו אפשר להשתמש גם בבטטה / דלעת / קישוא או דלעת וקישוא.

מתקבל ממרח טעים העשיר בערכים תזונתיים החיוניים להתפתחות תינוקכם. אם בא לכם להנות מממרח גורמה, הוסיפו לסלמון והאבוקדו הטחונים, עוד לימון ומלח ומרחו על פרוסת לחם. מעדן!
..
סלמון מאודה. צילום: תמר טל

..
שאלה: בן שנה וחצי שמסרב לאוכל מבושל

פיתרון: מרק טעים מבשר וירקות

שאלה: שלום יעל, אנחנו בבעיה קשה! הבן שלנו בן שנה וחצי לא מוכן בשום פנים לאכול אוכל מבושל מכל סוג וצורה שהיא!!!! אוכל רק מוצרי חלב ולחם, מטרנה בוקר וערב. יש לך עצה בשבילנו?? ניסינו הכל ללא הועיל.
תשובה: היי, אם תינוקך מסרב לאכול בשר נסי את מתכון המרק הבא, זה בדרך כלל מצליח וטעים מאד גם לכל המשפחה...

חומרים: צרור פטרוזיליה, צרור שמיר, 2 נתחי שווארמה הודו נקבה, שני בצלים חתוכים לרבעים, 4-5 גזרים, 2-3 קישואים, 2-3 תפוחי אדמה. אפשר גם סלרי ועוד ירקות.
הכנה:

1. בסיר גדול ועמוק הניחי צרור פטרוזיליה, צרור שמיר, עליהם 2 נתחי שווארמה הודו נקבה (הם עשירים בברזל, נקי אותם היטב לפני כן).
2. מלאי את הסיר במים עד 3/4 גובה והביאי לרתיחה.
3. כשהמים רותחים, הוסיפי שני בצלים חתוכים לרבעים, 4-5 גזרים, 2-3 קישואים, 2-3 תפוחי אדמה (אפשר גם סלרי ועוד ירקות היי יצרתית) ובשלי ברתיחה עדינה עוד כשעה.
4. כשהמרק מתקרר סנני אותו, קחי בידיים את צרור עשבי התיבול וסחטי אותו בידיים כך שיצא "מיץ עשבי תיבול", זה מוסיף המון טעם למרק.
5. את הירקות והשווארמה הודו טחני יחד ותני לתינוקך. את המרק הצח אתם מוזמנים לאכול. בתיאבון.