קיש תרד וריקוטה
קלאסיקה צרפתית במיטבה. הקיש פריך וטעמו מעודן. ישתלב נפלא בארוחת החג לצד סלט חמצמץ, יוגורט או שמנת חמוצה.
כלי קרמיקה: לורי גולדשטיין
חומרים (ל-8-10 מנות):
לבצק פריך:
200 גרם קמח מנופה
100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
חצי כפית של מלח, פלפל שחור, גרגירי כוסברה טחונים
כפית סוכר לבן
ביצה טרופה
1-2 כפות מי קרח קרים
למלית:
1 קילו תרד צעיר שטוף היטב
2 ביצים
מיכל שמנת מתוקה
חצי כפית של מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
150 גרם גבינת ריקוטה
אופן ההכנה:
מכניסים את הבצק לשקית ניילון ומשטחים עם הידיים לדיסקית עגולה. סוגרים היטב ומצננים למשך שעתיים. (נשמר במקרר עד יומיים).
מרתיחים סיר גדול עם מים וחולטים בו את התרד חצי דקה. מסננים, שוטפים במים קרים. קוצצים את התרד לרצועות עבות, סוחטים עם הידיים עודפי מים ומסננים מס' שעות (שעתיים לפחות).
דוקרים את הבצק במזלג ושמים במקפיא לחצי שעה. מחממים תנור ל-200 מעלות.
טורפים בקערה ביצים, שמנת מתוקה ותבלינים.
מניחים מעל הבצק בשכבות: תרד, מלית וגושי ריקוטה מפוררים.
אופים 40 דקות. מוציאים מהתנור ממתינים רבע שעה טרם חילוץ הפאי מהתבנית.

.
מתכוני ריקוטה נוספים של לימור תירוש:
מתכון להכנת ריקוטה ביתית
.
.
.
.
.
.
.
.
סלט חם עם עגבניות שרי, זיתים וריקוטה
.
.
.
.
.
.
.
.
קציצות קינואה וריקוטה
.
.
.
.
.
.
.
.
עוגת גבינת ריקוטה
.
.
.
.
.
.
.
.
קינוח חם של ריקוטה עם שוקולד לבן, אגסים מקורמלים ושקדים
.
.
.
.
.
.
.
.
טירמיסו ריקוטה
.
.
.
.
.
.
.
.











