מאפה ברוקולי ופטה כבשים על סלסה עגבניות

מאפה מלוח אישי ועשיר. המתכון באדיבות מאיר רוזנברג, השף של מלון רימונים גלי כנרת

מאפה ברוקולי

החומרים לבצק:

50 גרם סוכר

150 גרם חמאה או מרגרינה

230 גרם קמח

1 ביצה

קורט מלח

החומרים למילוי:

300 גרם ברוקולי

1 בצל קצוץ

50 גרם חמאה

200 גרם גבינת פטה כבשים (מפוררת)

½ כוס שמנת

2 ביצים

¼ כפית אגוז מוסקט

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל לבן

חומרים לסלסה:

4 יח' עגבניות

½ כפית שום כתוש

כף שמן זית

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל לבן

6 יח' קוקטים חד פעמי בקוטר 8 ס"מ

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד (ניתן להכניס הכול למיקסר), נותנים לבצק לנוח שעה.

בזמן שהבצק נח מטגנים את הבצל בחמאה עד לקבלת צבע זהוב, מבשלים את הברוקולי בישול קצר במים רותחים ומקררים קירור מהיר במים קרים (על מנת לשמור את הצבע הירוק), לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים.

את הבצק מרדדים לעובי ½ ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 1 ס"מ יותר מקוטר של תבניות מאפינס, משמנים את דפנות התבניות ומצפים את התבניות בבצק. את תחתית הבצק מחוררים עם מזלג, ממלאים את הבצק בתערובת הברוקולי ומכסים עם עוד בצק מלמעלה.

מורחים בעזרת מברשת ביצה עם מעט מים על הבצק מלמעלה.

מכניסים לתנור חם (180 מעלות) כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב של הבצק.

אופן הכנת הסלסה:

טוחנים את העגבניות עם שמן הזית השום מלח והפלפל

סידור הצלחת:

במרכז מניחים את  המאפה (ניתן לחתוך אותו לחצי) ומסביב מוזגים את הסלסה.

בתיאבון!

צילום: יגאל לוי