מתוך האתר של חגית אברון
חג המנגל בפתח ואיתו השנה, יותר מהשנים שעברו, מבחר משובח של בשר מובחר, הצעות טבעוניות למנגל של ירקות, וכמובן שפע מסחרר של יינות ישראלים משובחים וכל טוב 66 שנות הארץ הזאת.
השנה בחרתי להתמקד באקססוריז שסביב החגיגה. כמה פריטי קולינריה שיהפכו את החגיגה לטעימה ומיוחדת במיוחד. כולם כמובן על טהרת תוצרת הכחול לבן. 66 שמח לכולנו!
ונתחיל בקינוח – ארטיקים תוצרת בית בהשראה מקסיקנית
בבית הקפה הפורח שלי בבית יהושע (ועל כך בפעם אחרת) הגיח עם ימות החמסין האביביים מקרר קרטיבים שטמן בחובו שלל ארטיקים בצבעים ובטעמים שונים. בעלת הקפה, הידועה בטעמה המשובח, בישרה לי שמדובר בשחקן חיזוק חדש בשם Paletas, ארטיק טבעי בעבודת יד שמקורו במקסיקו.
רוקחת הארטיקים, יזמית בשם נעמי זיסבלט, נתקלה בארטיקים במהלך טיול למקסיקו וכהרף עין "גיירה" את הרעיון. התוצאה: מבחר מסחרר של 15 קרטיבים ססגוניים, טעימים באופן מסוכן ועל טהרת החומרים הטבעיים.
בין הטעמים המשגעים במיוחד שאני טעמתי: קפה וייטנאמי מתובל בתבלינים חמים, בננה חמאת בוטנים, מנגו-פסיפלורה וחלבה. לילדים יש גם טעמים סולידיים כמו תות ושוקולד ולחובבי הפרינג': מנגו-צ'ילי, אבוקדו-ליים ותות-בלסמי. את הקרטיבונים ניתן להזמין בקופסאות קלקר. קינוח קריר, מיוחד ומתוק לסיכום מסיבת בשרים דשנה.
.
בירה ומצב רוח – בירות בוטיק ישראליות
זוהי שעתה היפה של הבירה הישראלית. אם בעבר היה נפתח יקב בתוך כל גראז', הרי שכיום מבשלות בירה ביתיות נפתחות כמעט בכל יישוב או בית. אולי זו קלות ההכנה, או שמא ההתאמה לאקלים ולסגנון השתייה שלנו, הישראלים. תהיה הסיבה אשר תהיה, בשנתיים האחרונות פרצו לחיינו עשרות אם לא מאות מבשלות המייצרות את הבלונדינית הזהובה מקציפה, בשלל טעמים ותיבולים.
בירה ישראלית של יצרנים מקומיים היא בחירה מעולה לחגיגת הברביקיו שלכם. ה"עז": מחירה היחסית יקר. מבחר מסחרר במיוחד של בירות בוטיק ישראליות ניתן למצוא בבזאר הבירה בשוק הכרמל, וכמעט בכל חנות יין טובה. הבחירה שלי הינה בירת "הדובים" המקומית שבאבן יהודה, על שלל טעמיה המיוחדים ושמותיה המוזרים.
בירות ישראליות. צילום: חגית גלבר
.
חומוס משובח במיוחד
אם אתם מוכנים להשקיע בפיתה שלכם ואתם לא גרים בירושלים, ביפו או בגליל, סורו לחומוס הביתי הקרוב לביתכם, ורכשו קופסה גדולה של חומוס טרי וחם, שישדרג את הפיתה והבשר בכמה רמות.
שלוש חומוסיות שאני אוהבת במיוחד באזור המרכז הן החומוס של עוזי בפאתי שוק נתניה, האוחז במוניטין רב שנים המגובה במאגר לקוחות וותיקים הטוען שמדובר בקסם של חומוס. החומוסיה ברחוב אושיסקין ברמת השרון, הטורחת מדי יום על עשיית חומוס משחתי, טעים וחלק שגם ילדים אוהבים, והאסלי המקומי שלי: חומוס פול אבו עומר שבאבן יהודה, שעומל מדי יום על הכנת חומוס, פול, פלאפל טרי טרי – טעים טעים, לשמחת התושבים. על פי אמנת החומוס הבינלאומית, ידוע שכשנגמר סוגרים, ולכן מומלץ להזמין חומוס לחג מבעוד מועד.
.
הפיצוח של הפיצוחים – גרעינים לחבר'ה
יום עצמאות ללא פיצוחים שווים, ערימת קליפות ושפתיים מלוחות, כנראה לא יהיה במאות הקרובות, ולמרות שניסיתי להימנע מהאסון הגרעיני, כנראה שלא ניפרד ללא המלצה למקום חביב במיוחד לפיצוחים טריים, ארוזים בשקיות ואקום חמימות.
פיצוחים, כמו שאר נכסי צאן הברזל של המטבח הישראלי, הם עניין של נאמנות, קנאות למקום מסוים וטעם. כל אחד ישבע על הפיצוצייה שלו, האוחזת בסודות פלא קליית הגרעין משלה, ושומרת אותו בסוד אטום בכספת. אני מודה שאני יחסית אדישה לטעמים המלוחים והדומיננטיים, מלבד אותן פעמים שחברתי ל', טורחת ונוסעת לחור מסוים בבני ברק, משם היא מביאה לפיקניקים המשותפים המון שקיות הטומנות בתוכן את הקשיו הכי מתפצח שפגשתי, בוטנים הכי פריכים שלעסתי, וגרעינים לבנים שאפשר לזלול עם הקליפה.
אחרי לחץ פיזי מתון לגלות את שם המקום, היא הואילה למלמל שמדובר בחור בקיר המכונה פיצוחי בני ברק. ומיד הוסיפה שאין במקום חנייה.
תגיד שחגית:
Paletas: קרטיב טבעי בעבודת יד: 052-3247707
BEER BAZZAR: הכרמל פינת רמב"ם, 052-6249499
מבשלת הדובים: אבן יהודה. בתיאום מראש: 054-8086565
חומוס עוזי: רחוב שער העמק 2, נתניה. טלפון: 09-8616182. כשר
החומוסיה: רחוב אוסישקין 9, רמת השרון, 03-5403335. כשר
חומוס פול אבו עומר: רחוב המייסדים 65, אבן יהודה. 09-8782220
פיצוחי בני ברק: ז'בוטינסקי 12, בני ברק














