בהרכב משפחתי מלא אתם נכנסים למסעדה ופותחים שולחן. והנה הילדים מתחילים: כולם רוצים צ'יפס אישי ליד, כולם רוצים גם מתוק וגם מלוח, לטעום מהסושי של האחות, לשתות מיץ אקזוטי יקר, וכמובן חייבים קינוח. החשבון שמגיע בסוף מרקיע שחקים ואתם נשבעים שבפעם הבאה תביאו כריכים מהבית.
בקיצור, לאכול בחוץ עם הילדים זה מבצע. לעשות את זה בזול זה כבר אתגר. אבל עדיין יש כמה כללים מנחים שיאפשרו לכם, בימי החגים והנופש הקרבים אלינו, להשביע את כולם ועדיין לא להתרושש.
- אופטימיזציה של חלוקת המנות: עדיף להזמין צלחת ספגטי גדולה אחת לשני ילדים, ולידה סלט קטן בנפרד, מאשר ארוחה עסקית לכל אחד מהם שרוב הסלט יישאר בה לא אכול. עדיף להזמין מנה עיקרית מעולה אחת לשני הקטנים ולתת להם קצת מהפירה שלכם, מאשר להזמין לכל אחד מהם מנה נפרדת של בשר מסוג נחות יותר. וכן, הילדים יתרגלו לחלוקת הצלחות הזו כשאוכלים בחוץ. למלצרים ודאי לא תהיה בעיה איתה כשמדובר בפיות קטנים.
- אל תדונו אותם לפיצה לכל חייהם: נכון, זה הדבר הכי בטוח וזול להזמין לילדים, אבל לבלות רק ברשתות פיצה/המבורגר זה עסק מדכא (ולמה לכם מגיע עונש כזה?). יש מסעדות רבות מסוג "קז'ואל", שמציעות אוכל טוב וטרי ברמת מחירים בינונית ומטה (חלק מהן "ידידותיות לילדים", משמע מציעות ניירות וצבעים לעיסוק עד שהאוכל מגיע, אבל אל תבחרו רק בהן. גם אתם יכולים להביא ניירות וצבעים בתיק). בחרו במקומות משובחים, חפשו את העסקאות המשתלמות בהם ובלבד שייחשפו לאפשרויות תזונתיות שונות ויראו מבפנים מסעדה שאינה רשת מזון מהיר.
עשו שיעורי בית: אם ידוע לכם היכן תשבו, לפני היציאה מהבית, בדקו את התפריט באינטרנט והחליטו מה תזמינו בערך, איזה תוספות יהיו מוצדקות ועוד. יש מסעדות שמפרסמות מבצעים באינטרנט (וכאן נזכיר שוב את אתרי הקופונים שמסייעים לעניין).
- בדקו את תפריטי הילדים, אם יש: לפעמים הם ממש משתלמים (כמו פיצת ילדים ב-18 שקל ב"אוליבר"), ולפעמים סתם צלחת ספגטי מכובס עם מיץ וגלידה – משהו שבבית היה עולה לכם בקושי עשירית. התרחקו ממנות השניצלונים למיניהם, אלה בדרך כלל קפואים זולים שלא משתווים לשניצל הטרי המוגש למבוגרים. ולכו למסעדות שצורת ההגשה שלהן כייפית, כמו "פיר 23" בנמל ת"א, שתגרום גם לילד הסרבן ביותר לאכול פירות ים.
- דילים: מסעדות מסוימות נוהגות להקדיש מנות לילדים במחירים מוזלים עוד יותר מבדרך כלל כדי למשוך אתכם ההורים להוציא יותר. כך לא נשארנו בסוף עם חצי צלחת מלאה שהולכת לפח, כמו גם הכסף.
- לגלח את השוליים: ההוצאות הנלוות לאוכל תמיד מנפחות את החשבון. ובכן, אם רוצים אוכל טוב ממש, השקיעו בו ולא בסלסילות לחם, משקאות, קינוחים וחבריהם. במסעדה מזמינים מים; אוכלים דברים מעולים שלא הייתם יודעים/טורחים להכין בבית (אם כי תמיד יהיה הילד הבררן ההוא שמתעקש על טוסט); ובסיום הארוחה יוצאים החוצה וקונים קרטיבים לכולם.
מתי כן משתלם לשבת עם הילדים במקום יקר? כשהתפאורה משובחת. כל המקומות שנמצאים ממש על החול בשפת הים, בתוך פארק נעים או עם גישה למתקני משחקים שווים – מצדיקים עוד 20% במחיר. במקרה כזה הביאו לילדים כלים למשחק בחול ובמים, שבו שם כמה שעות טובות, והנה סגרתם גם את הפינה של בילוי במשחקייה.












