ע' את א' הן חברות מהמעגל השני, אלה שפוגשים פעם בחודש נניח. למפגש איתן תמיד מתווספת התרגשות כמו הייתה זאת הפעם הראשונה, רשימת נושאים לדוש בהם וטעם של עוד בפרידה.
ביקשנו לעצמנו עוד פנאי איכותי יחד. כזה שיעמיק את נושאי האיכות שברשותנו – אוכל טוב, בעלים נודניקים ושאר פילוסופיות חיים. לשם כך הוכרז על יום כיף משותף כשעל ע' הוטל להביא את רכבה הנאה ועל א' את עצמה המלבבת. על עצמי הטלתי את מלאכת התווית היום.
בית של אהבה לאנשים מיוחדים מאד
ע' ואני חזרנו לא מכבר מטיול דשן חוויות מאיטליה. חפצנו, ולו במעט, לחיות מחדש את האגדה האיטלקית שחווינו, על נופיה וכרמיה.
שמנו פעמינו לגליל המערבי, שתכול הים וירוק הגבעות מלווה אותנו בשירי החורף של הטבע. טיפסנו במעלה גבעות כרסתניות והגענו למרכז המבקרים החדש כישורית בקיבוץ כישור, שם משולבת חוויה חושית של טעמים וערכים.
כמה משפטים אודות הקיבוץ השליו, שמשעוליו פורחים ובתיו טובלים ביופי אינסופי. היישוב הוקם כבית לקהילה של בוגרים בעלי צרכים מיוחדים בגליל המערבי. למי שזוכר את צעצועי העץ היפהפיים צבועים צבעי גלידה של כישורית, לבטח מכיר את הסיפור שמאחורי המפעל הייחודי. זה שאפשר לאנשים בעלי צרכים מיוחדים לפרוח ולבטא את כשרונם באמצעות יצירת אותם צעצועים מקסימים, שניכרה בהם עבודה עם לב.
לימים נסגר המפעל בשל תחרות מצד ענקי צעצועים זולים מסין, ופרנסי הקהילה בקיבוץ כישור החליטו להפוך את המשאבים הטבעיים שהעניק להם הטבע והסביבה, כדי לייצר ענפי תעסוקה חדשים לדרים בקהילה.
באדמת החורש הגלילי ניטעו כרמים שהניבו יין משובח, נשתלו שתילים רכים של ירקות שהנצו לכדי שדה אורגני מניב כל טוב האדמה, במאפיית הקיבוץ אופים מדי יום חברי הקהילה לחמים נפלאים של מחמצת ומיני מגדנות, אחרים מגבנים גבינות עזים טריות מהדיר המקומי, ויש מי שאוסף ביצי חופש טריות מהלול.
כך נוצר לו אחד ממיזמי התיירות החקלאית-קהילתית מהמפעימים שנראו לאחרונה. בני הקהילה תורמים כל אחד את חלקו ונשמתו בעבודה שהם אוהבים, המבקרים נהנים מפרי עמלם והנה לכם דוגמה למקום המייצר תפוקה מרהיבה בעלת ערך של ממש.
מכל הטוב הזה, אפשר ליהנות במרכז המבקרים של כישורית הפתוח למבקרים מדי יום חול וביום שישי עד הצהריים. את הביקור במרכז היפה ניתן ללוות בארוחה קטנה ומשובחת של גבינות, ירקות, לחמים וכמובן יינות תוך צפייה בסרט המספר את סיפורו של המקום. בהמשך יהיו גם סיורים בקיבוץ.
קינוח מהגינה בבית של החלבן
יאניביצ'י. מסעדה באווירה כפרית. צילום: יפית בשבקין
חמדנו לנפשנו עוד שעות גליליות טובות, והצפנו קמעה לבוסתן הגליל, בדיוק בין עכו לנהריה (ועל עוד מנפלאות האזור בשבועות הקרובים). פגשנו שם ארוחה נעימה בחורשת אקליפטוס, במרפסת של מסעדת יאניביצ'י החדשה, מיזם קולינרי של אביחי, בן המושב, שהפך את המחלבה של יאניביצי, החלבן ההונגרי, למסעדה התואמת את האופי הכפרי של היישוב. אכלנו שם כמה מנות טעימות, גדושות ומוגשות יפה – סלט עטור בכל טוב, נתח טוב של בשר ועוד פרוסות דקיקות של סלק עדין בגבינות. שתינו כוסית של יין מיקב כישור שנטלנו עמנו לדרך, ולבסוף קינחנו יום תענוגות בקינוח ענוג במיוחד של הפתעות מוצפנות בצלחת.
תגיד שחגית:
יקב כישור: מרכז מבקרים, בקעת בית הכרם 2012300. טלפון: 04-9085198 נייד: 052-8701279. שעות הפתיחה: א-ה 16:00-09:00 (בתיאום מראש), שישי 14:00-09:00.
יאניביצ'י: מסעדה ישראלית, מושב בוסתן הגליל בין עכו לנהריה, 04-8222122. לא כשר. שעות פתיחה: כל ימות השבוע 09:00 ועד אחרון הסועדים













