כדורי דבש ותמרים

אינטרפרטציה חגיגית מבית לחם ארז לכדורי השוקולד הקלאסיים, שגם הילדים נהנים מאוד לאכול. המתכון מבוסס על עוגת דבש מפוררת שמוסיפים לה ממרח תמרים ומכדררים

כדורי דבש ותמרים של לחם ארז. צילום: גליה אבירם

 

כדורי דבש ותמרים של לחם ארז. צילום: גליה אבירם

חומרים לעוגה

20 גרם חמאה

380 גרם סוכר

2 חלמונים

2 חלבונים

2 ביצים

500 גרם קמח

5 גרם אבקת אפיה

250 גרם דבש

5 גרם קינמון

5 גרם מלח

150 גרם תפוחים חתוכים ללא הגרעינים.

 חומרים לכדורים

 150 גרם ממרח תמרים

קוקוס קלוי או שקדים קלויים חתוכים דק-דק (לפי הטעם)

 אופן ההכנה:

מכינים את העוגה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבלים במיקסר את החמאה והסוכר ומוסיפים חלמונים וביצים.

בנפרד, מקציפים חלבונים ומקפלים לתוך התערובת.

מערבבים את כל היבשים ומקפלים פנימה, מוסיפים את הדבש והתפוחים.

מעבירים לתבנית שטוחה של תנור מרופדת בנייר אפיה, משטחים ל-2-3 סנטימטרים. אופים למשך 35 דקות ומצננים.

מפוררים את העוגה ומוסיפים את ממרח התמרים. מכדררים את התערובת לכדורים ומצפים בקוקוס או בשקדים.

בתיאבון!

המתכון באדיבות השף יניב עדן מרשת "לחם ארז"

צילום: גליה אבירם