אני מתה על מסעדות טאפאס, באמת. אני חושבת שכל גרגרן ראוי לשמו צריך לאהוב מסעדות כאלה, הן סוג של חלום שמתגשם: מלא מלא מלא צלחות קטנות ובהן מאכלים שונים, ולא צריך להתחייב רק למנה או שתיים. ברוח אוהבת זאת קיבלתי בשמחה את ההזמנה לטאפאיה, מסעדת טאפס בראשון לציון.
במסגרת פסטיבל "שף תאכל" (רק עד מחר, מהרו) טאפאיה יצאה במבצע מאוד משתלם, של ארוחה ב-79 שקל לסועד, ויש להם עוד מבצע ממש ממש נחמד, של ארוחה זוגית ב-179 שקל, שמאפשרת לדגום מגוון קצת יותר גדול של טאפאס, ובטאפאס כל הקטע הוא לטעום כמה שיותר.
הפעם צירפתי אליי לארוחה את האקס החביב שלי, בחור אנין טעם (עד כמה שמישהו שבחר לא להתחתן אתי יכול להיות אנין טעם, כן?) ודי קשה באוכל, ויחד נסענו לאזור המסעדות של ראשון לציון, כדי לבדוק את המסעדה, שפתוחה כבר שנה.
המקום מעוצב בצורה יפהפייה, לא מאוד גדול, צבעוני מאוד, עם בר גדול שסביבו כיסאות נוחים, ושולחנות ישיבה, אנחנו הגענו די מוקדם, אבל כשהלכנו המקום התחיל להתמלא ונראה שעומד להיות שם שמח.
הארוחה הזוגית כוללת כוס סנגריה / קאווה / למברוסקו או יין הבית, הזמנתי סנגריה, שהייתה נהדרת, מתוקה, מלאה בפירות וקינמון, מהמשקאות האלה שרק כשגומרים לשתות אותם כמו מיץ, קולטים איזה השפעה נעימה יש להם על הראש. יחד עם המשקאות הגיעו 3 לחמניות ושני מטבלים, חמאה וקולי עגבניות עם טעם שומי חזק מאוד.
במסגרת הארוחה הזמנו 3 טאפאס צמחוניים: בומואלוס, שהם מין סופגניות גבינות קטנטנות עם רמז עדין של מתיקות בזכות ציפוי שכולל גם דבש; ארטישוק צלוי, שהיה מושלם; וטוסטדה, שזו פרוסת לחם עם גבינת מנצ'גו קלויה ועליה פרוסת ריבת חבושים. מדובר במאכל שכארגנטינאית אני מכירה מהבית, בארגנטינה ריבת חבושים עם גבינה צהובה היא קינוח מקובל, אבל במקרה הזה השף עשה צעד נוסף, קלה את הגבינה, תיבל בעדינות בשמן זית ומעט פפריקה מעושנת, והתקבלה מנה שמאוד לא שמחתי לחלוק עם שותפי לארוחה. השף צ'יפר אותנו גם בכרובית באיולי, שהייתה טובה מאוד, ובמרק ארטישוק קרמי ומיוחד מאוד.
במיוחדות הזמנו ברזואלה, נתח שייטל כבוש עם גבינת מנצ'גו ופרי על טוסט קטן. הברזואלה הייתה מצוינת, ובזכות העובדה המשמחת ששותפי לארוחה מפריד בשר-חלב, גם אכלתי אותה לבד, הא!
ברזואלה. מי שאוכל לבד, אוכל יותר
בבשריות לקחנו סלמון על הפלנצ'ה, שהגיע בתוספת פירה בזיליקום ונתח גבינה שמזכירה חלומי. הסלמון היה מדויק ועסיסי, והפירה מעניין. בנוסף הזמנו אלבונדיגס, וקיבלנו שתי קציצות חמודות, מבשר עגל וטלה ברוטב מתקתק עם פירות יבשים, שקצת הזכיר לי אוכל מרוקאי, ואכן, השף סיפר לנו אחר כך שזו מנה אופיינית לאזור הקרוב למרוקו, שיש בו השפעות מרוקאיות חזקות בבישול. המנה הבשרית האחרונה, סטייק אנד אגס הייתה פחות מוצלחת, בשר הסטייק היה אנמי, וגם חבל לבזבז מקום בקיבה על אוכל שהוא לא באמת ספרדי.
סלמון על הפלנצ'ה. מדויק ועסיסי
מה שאותי הכי שימח בארוחה הם הטעמים העזים. אני לא אוהבת אוכל מעודן, אני אוהבת להרגיש מה אני אוכלת, ושלאוכל יש טעם מובחן, והאוכל בטאפאיה בפירוש כזה, אם כי לפעמים השף המוכשר קצת מפריז בשימוש בפפריקה מעושנת. זה תבלין מצוין, אבל הוא שתלטני, וצריך להיות עדינים איתו.
לקינוח הזמנו צ'ורוס, מין מקלות בצק מטוגנים – ובאופן חד משמעי, אלה הצ'ורוס הכי טעימים שאכלתי בחיים. פריכים מבחוץ, רכים מבפנים, זרויים סוכר וקינמון, ועם שני רטבים: שוקולד וריבת חלב. הצ'ורוס האלה גרמו לי להצטער שאני כל כך מלאה ואיני יכולה לדחוס עוד.
צ'ורוס. הכי טעימים שאריאלה אכלה בחיים
מדובר במקום נעים מאוד, הארוחה הזוגית סופר משתלמת, והאווירה במסעדה מעולה, ממש כדאי להגיע לשם.
טאפאיה, משה בקר 12, ראשון לציון, 03-9666440. ארוחת הטעימות שבמבצע מוגשת בימים א'-ד' בכל שעות פתיחת המסעדה, ובימים ה'-שבת בין השעות 18:00-20:30.












