חלה מתוקה לשבת

גלית והנס ברטלה הוציאו ספר עב כרס שכולו מתכוני שמרים מפורטים ומצולמים עם כל שלבי העבודה. מתוכו, קבלו מתכון לחלה מתוקה וריחנית

חלה

חלה מתוקה לשבת

החומרים ל-2 חלות:

500 גרם קמח לחם לבן

15 גרם שמרים יבשים

50 גרם סוכר

2 ביצים מספר 2

25 גרם חמאה/מרגרינה

35 גרם שמן קנולה

180 גרם חלב/מים

5 גרם מלח

1 ביצה טרופה עם מעט מלח (למריחה)

שומשום או פרג לקישוט

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר מערבבים בוו לישה את השמרים והקמח. מוסיפים את הסוכר, הביצים, החמאה או המרגרינה, השמן והחלב או המים. לשים 2 דקות במהירות איטית (מספר 2).
מוסיפים את המלח ולשים 8 דקות נוספות במהירות בינונית (מהירות 4). יוצרים מהבצק כדור, מניחים על משטח מקומח, מפזרים מעל קמח ומכסים בניילון נצמד. מקררים שעתיים.

2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים, כל יחידה במשקל 450 גרם. כל חלק מחלקים ל-5 יחידות, כל אחת במשקל 90 גרם. מכל יחידה מכינים כדור, נעזרים במעט מאוד קמח.

3. כל כדור מגלגלים לרצועה של בערך 30 ס"מ אורך כשהקצוות קצת יותר דקים מהאמצע.
חוזרים על הגלגול של הרצועות כי בהתחלה הבצק מתוח מדי.

קליעת חלה

4. מחברים את כל הרצועות יחד, בקצה, ומסדרים בצד ימין קבוצה של 3 רצועות (קבוצה א'), ובצד שמאל קבוצה של 2 רצועות (קבוצה ב').

קיצוני ימני מקבוצה א' עובר מתחת לקיצוני של קבוצה ב' ובא במקומו. הקיצוני של קבוצה ב' הופך להיות הפנימי של קבוצה ב', כעת בקבוצה ב' 3 רצועות. האמצעי של קבוצה ב' הופך להיות הפנימי של קבוצה א', והופך אותה שוב לקבוצה בת 3 רצועות. חוזרים על התהליך עד סיום הקליעה. מחברים את הקצוות ומדביקים.

קליעת חלה

אפשר למספר את 5 הרצועות, קבוצה של 3 מימין וקבוצה של 2 משמאל, מ-1 עד 5 מימין לשמאל. מתחילים לקלוע, ביד ימין רצועה 1 ובשמאל רצועה 5, מעבירים את רצועה 1 מתחת ל- 5 ובמקומה, 5 מעל 4 ומימינה. 5 הפך להיות 3. רצועה 4 מתחלפת מלמעלה עם 3 וזזה לצד ימין כך ששוב יש 3 רצועות מימין ו-2 משמאל. כך עד סיום הקליעה.

קליעת חלה

5. הופכים את החלה רבע היפוך על צד שמאל, מתקבלת חלה עם קליעה גבוהה ואחידה. מניחים את החלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6. מכסים את החלה בניילון נצמד ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר. מורחים בביצה וממתינים 15 דקות. מורחים שוב בביצה ומפזרים שומשום או פרג. מכינים את החלה השנייה.

7. אופים 24-22 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.

חלה לשבת הנס ברטלה

טיפים:

1. אפשר להשאיר את הבצק בקירור עד למחרת ואז לקלוע את החלה, להתפיח ולאפות.

2. אפשר להחזיר את החלות למקרר אחרי הקליעה. למחרת מורחים פעמיים בביצה, במרווחי זמן של 15 דקות בין מריחה לבאה.

"אופים שמרים", גלית והנס ברטלה, הוצאת קוראים, 189 עמודים"אופים שמרים", גלית והנס ברטלה, הוצאת קוראים, 189 עמודים

צילומים: שחר פליישמן