כל המתכון 29 נקודות
כל מנה 4 נקודות
החומרים (ל-8 מנות):
חזה הודו קטן עם העור (1 ק"ג בערך)
למרינדה:
4 כפות עלי נענע
4 כפות עלי פטרוזילה
1 שן שום
⅓ כוס מיץ לימון
1 כף שמן קנולה
⅓ כוס יין לבן
½ כפית כמון
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
1 כפית מחית קארי צהוב
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים של המרינדה במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
יוצקים את המרינדה על חזה ההודו ומעסים כ-5 דקות את הבשר, שמים בכלי פלסטיק ומשאירים במקרר ללילה.
מחממים את התנור ל-220 מעלות. מוצאים את ההודו מהמרינדה ושומרים אותה, את ההודו שמים בתבנית צלייה ונותנים לו לנוח ל-30 דקות, שיקבל את טמפרטורת החדר.
מכניסים לתנור את ההודו ל-15 דקות, מנמיכים את הטמפ' ל-190 מעלות וממשיכים לצלות לעוד 15 דקות.
מנמיכים ל-160 מעלות וצולים עוד כ 30-40 דקות.
את המרינדה שנשארה מוסיפים לצלי כ-15 דקות לפני סוף הצלייה.
מוציאים את ההודו מהתנור ונותנים לו לנוח כ-10 דקות.
פורסים את ההודו לפרוסות דקות ומגישים עם מעט מהרוטב. אפשר גם להגיש קר.
הערת הדיאטנית: ההודו הינו בשר דל שומן עשיר בברזל וחשוב לשלבו מתפריט השבועי.












