מדי שנה בשבוע האחרון של אוגוסט, מקיימת רשת בתי הקפה לאביט את ה"פסטילאביט", שבוע שלהם עם הרבה פעילויות בסניפים, הטבות ועוד. במסגרת הפסטיבל יוגשו ביום שישי בסניף דיזנגוף פאלטאס מקסיקנים – שהם בעצם קרטיבים שעשויים מפירות טריים – שאותם רקחה נעמי זיסבלט, השפית של פאלטאס. כמו כן המקום כולו יתחפש לחוף ים עם כסאות נוח מוסיקת חוף ועוד.
לא יכולים להגיע, הנה שני מתכונים לפאלטאס למבוגרים.
פאלטאס מקסיקני עם אפרסקים ויין לבן
מרכיבים (ל-6 יחידות):
4 אפרסקים בשלים ורכים או נקטרינות
1 תפוז סחוט
חצי כוס יין לבן (עדיף משהו עם טיפה מתיקות כמו ריזלינג או אפילו מוסקט שיש בו קצת ניחוחות של תבלינים)
1 כוס מיץ תפוחים טבעי
2 כף סוכר קנים
2 כף מים רותחים (מערבבים עם מים רותחים חצי חצי)
אופציה: כפית גינג׳ר טרי טחון.
אופן ההכנה:
שוטפים את האפרסקים ומחלצים את הגלעינים (אפשר לקלף את האפרסקים אחרי ששוטפים אותם אבל בקליפה יש גם טעם מעולה וגם אחלה צבע).
מכניסים את כל המרכיבים ביחד למעבד מזון וטוחנים עד קבלת מרקם נוזלי וחלק.
יוצקים לתוך תבניות ארטיק ל 4-8 שעות במקפיא.
כדי לשחרר בקלות ניתן להזרים מים על התבניות.
.
פאלטאס מקסיקני עם ענבים ירוקים ואדומים וג'ינג'ר
מרכיבים (ל-6 יחידות):
1 כוס ענבים אדומים
1 כוס ענבים ירוקים
כף אחת של ג'ינג'ר טרי
1 כוס מים
2 כף סוכר קנים
2 כפות מים רותחים (מערבבים עם מים רותחים חצי חצי)
קורט מלח
אופן ההכנה:
טוחנים כף ג'ינג'ר עם מי סוכר עד לקבלת מקרם אחיד – אמור להתקבל מראה של מים "חלביים".
מערבלים חצי מהכמות עם כוס ענבים ירוקים וחצי כוס מים עד לקבלת מרקם אחיד, בערך חצי דקה.
על ידי מסננת צפופה מסננים ומפרידים בין הקליפות והנוזל. כדי לקבל מראה מחוספס ניתן להוסיף כפית מהקליפות המסוננות.
חוזרים על הפעולה עם הענבים האדומים.
יוצקים לתבניות הקרטיבים בכל שקע חצי נוזל ענבים ירוקים. מכניסים למקפיא ואחרי כשעה וחצי מכניסים למרכז השקע מקלות עץ (כדי שהמקל יתפס) ואז מחזירים להקפאה של שעה עד שלמתקבל מרקם קפוא.
יוצקים עד הסוף את נוזל הענבים האדומים ומקפיאים לעוד כשעה עד למרקם קפוא.














