מתוך האתר של חגית אברון
אוטוטו ידלקו הקמינים בצפון רמת הגולן, ולנו, העם היושב בציון הצחיחה, תינתן האפשרות לממש את הדחף הבוער להרגיש כמו בעיירת סקי טירולית. לאשליה האירופאית מתווספים בדרך כלל חיישני קולינריה התרים במרחב הקריר אחר בקתה ספונה בהרים, אח בוערת וניחוחות נזידים רוויי צבעים ויצרים. גילוי מרנין של מקום שכזה, יכולים להוציא כל נהנתן מדעתו. לאלה, וגם לכאלה שרק מטיילים בימים אלה בצפון הסתווי אוטוטו חורפי, מומלץ לאמץ ולו רק לכמה שעות זחוחות את האשליה האירופית, לשחרר מראש 3 חורים בחגורות ולהתמסר לארוחה משובחת ויפהפייה אצל הטובים של שפרה במרום גולן.
רגע לפני שאכביר בקלישאות אודות עומקה ואיכותה של החוויה הגסטרונומית שמגישה שפרה מיכאלוביץ אל מול לשונות אש בסלון ביתה (באביב ובקיץ מתקיימת הארוחה בגינה הבשומה), חשוב לדעת שארוחת הטעימות שמבשלת שפרה דורשת נינוחות, סקרנות ובעיקר זמן. למי שאצה לו הדרך, מוטב שיזלול פת באחד מפונדקי הדרכים שבכבישי הצפון. כאן מדובר בחוויה מהסוג השלישי, שכן ל"טובים של שפרה" יש להצטייד בתיאבון, תשוקה לאוכל ובעיקר בזמן. זמן כדי ליהנות מהשפע העונתי שמגלגלת שפרה במטבחה, מהמגוון המדויק המונח על השולחן בתשומת לב יתרה לכל עלעל ונתח ומההרמוניה הטמונה במרקם, בצבע ובטעם.
מדובר בהרבה מאד אוכל שאכילתו, מהירה ככל שתהיה, נפרסת על פני למעלה משלוש שעות. כך למי שנותרו בדמו עודפי אדרנלין מהשבוע העמוס בעיר הגדולה או שניחן בהיפראקטיביות מולדת, מוטב שישתה הרבה מאד יין מקומי ויירגע לאלתר. לכאן באים לבילוי רגוע בין אם בזוג, בהרכב משפחתי או קבוצה של חברים או חברות של ערב, צהרים או בוקר שלם.
הארוחה של שפרה דומה במעט לבילוי בפארק שעשועים קולינרי. מובטחת התרגשות, הפתעות והרבה תשומת לב ומחשבה למה שבעונה, בשוק ובעיקר למה שאתם אוהבים. לפני הגיעכם לבית של שפרה, התקשרו להזמין מקום (הזמנות מתקבלות בברכה בכל ימות השנה בהתראה של 24 שעות לכל ארוחה או חגיגה). ככה זה כשמדובר ברצון כן לפנק ולהאכיל ברוחב לב את כל מי שטורח ועושה את המאמץ הכדאי לטפס במעלה שבילי הגולן עד למרום גולן.
חמושה בבן זוג רעב במיוחד, התיישבתי ליד השולחן המעוטר מפה ועדויי תכשיטי פרחים מהגינה, סמוך לאח הרושפת לשונות אש והמתנתי למטעמים שהחלו להנץ לאטם מהמטבח הסמוך. קיבלנו יין של אחד מעשרות היקבים החדשים והמבטיחים של רמת הגולן ולגמנו לאט מתוך גביעי הבדולח, שנצצו כטיפות הכפור שהחלו להתהוות בחוץ. לחם שאור שריחו איים לשגע את לנו את הקרביים, הונחת על השולחן אותו סבבו כמה מטעמי ממרחים קטנים, בצבעי העונה ובטעמים נהדרים של חורף. אח, לחשה לנו האח, כמה כיף הולך להיות לכם.
אותה שפרה, שפית וצלמת חובבת, ניחנה בחוש מעודן לאסתטיקה ולפואטיקה של האוכל, עבדה במספר מסעדות מובילות, החליטה שאת אהבת האירוח הטמונה בקרבה מוטב שתעתיק לסלון ביתה. שם היא תיטיב להכיר את אורחיה, את חיכם ואת טעמם, ותתקין עבורם את הארוחה אשר אהבו. לעיתים מתבצע הקסם מבלי שידעתם שאתם אוהבים שילוב של סלק ואפרסמון כמו בציור בעלי סלק ארגמניים, קדירה איטית של בשר דשן וירקות שורש שמתבשלים לאטם על הכיריים, ממתינים שיעריכו את טעם האדמה החורפית שבהם ויספיגו את הרוטב הסמיך בקרום פריך של אותו לחם שאור.
צלחות גדושות ובהן צפונות הפתעות נוספות יגיעו לשולחנכם בהתאם לשעה ביום. אפשר להתמסר לארוחת בראנץ' מופלאה שיש בה מכל טוב מאפים, סלטים וקינוחים משגעים, לצהרים או ערב של קדירות, נזידים סמיכים, תבשילים חמימים של ירקות ומרקים שופעים ירקות והפתעות. אפשר גם לתפור את החליפה הקולינרית המתאימה לכם – צמחונית, ללא לקטוז או גלוטן. כולם עשויים ממיטב המצאי שיש בעונה ובתשומת לב נפלאה.
אמרה ידועה היא שלקינוחים נדרשת קיבה נפרדת, וגם כאן, מוטב לכם לקחת פסק זמן עד לעינוגים המתוקים, לערוך סיבוב בגינה הקטנה אם מזג האוויר יתיר זאת, לשחרר בנחת רכס בחגורה ולהתכונן לסיבוב של עוגיות, קראמבל חמים של תפוחים בשמנת ובקינמון. תה צמחים אולי יסייע להחליק את הכול במורד הגוף המשתאה, אם כי אין הבטחה שכזאת.
צעדנו מתנדנדים אל עבר הצימר הקרוב, מקווים שבועות הג'קוזי יסייעו לבטן לצוף ונשבעים שזוהי, לעת עתה, הסעודה הטובה האחרונה.
תגיד שחגית:
הטובים של שפרה: מרום גולן, בהזמנה ובתיאום מראש. פתוח גם בשבת לארוחות בוקר, צהרים וערב. מתאים לאירועים ולחגיגות. 050-5303351















