דובנוב 8: הגן הקסום

פסטיבל "שף תאכל" סיפק למיכל יפה הזדמנות לקלוז'ר מרגש עם האקס שלה בדובנוב 8, שמחזיק מעמד הרבה יותר ממה שהזוגיות שלהם החזיקה

מנה בדובנוב

את הבר-מסעדה-בית קפה-ביסטרו דובנוב 8 אני מכירה פחות או יותר מיום הקמתו, מתישהו ב-2003. גרתי אז ברחוב שפרינצק הסמוך עם ע', בן זוגי דאז ואושיית אינטרנט מאז ולתמיד. הגילוי היה לגמרי במקרה: עברנו בסביבה ופתאום ראינו גן ירוק קצת חבוי ובו שולחנות וכסאות. ואני, שאחד הספרים האהובים עליי בילדותי היה "סוד הגן הנעלם", מייד החלטתי שאנחנו צריכים להכנס ולבדוק במה מדובר. בפנים מצאנו גן קסום ונעים, שאהבנו לבוא לשם בתדירות די גבוהה, אם זה לקפה בלבד, ארוחת בוקר או ארוחה של ממש.

ולמרות שהוא קצת נסתר מהרחוב ולא כולל שום שלט (מה שמבטל את היתרון בזה ששם המקום הוא גם הכתובת שלו), דובנוב 8 ממש לא נעלם, והוא נמצא באותו מקום בדיוק כבר 9 שנים. הרבה יותר ממני ומע', שנפרדנו לאחר שנתיים מכיוון שהוא טען שאני בורגנית מדי. ולכן כשהגיע פסטיבל "שף תאכל" ועמו ההצעה לבדוק את אחד המקומות שמשתתפים במבצע ולכתוב עליו, היה לי ברור שאלך לדובנוב 8 ואקח איתי את ע'. מין סגירת מעגל שכזאת.

הפסטיבל, כידוע, מציע מנה ראשונה, עיקרית וקינוח תמורת 79 שקל בלבד, אלא שמדובר בתפריט מיוחד ומצומצם שלא כולל את כל המנות הרגילות של המסעדה. זה לא היה מטריד אותי, אלמלא סלט העוף האסיאתי, שהיה המנה הקבועה שלי שם, שלא נכלל בתפריט הזה.

למנה ראשונה הזמין ע' קרפצ'יו בקר ואני לקחתי את מרק היום, שבאותו יום היה מינסטרונה. זה כמובן גרר סדרה של הרמות גבה מצדו, הסבר מלומד מצדי שהכי בריא להתחיל את הארוחה במרק וויכוח על מעמדו הסוציו-קולינרי של המינסטרונה, ולרגע זה הרגיש ממש כמו אז, כשהיינו ביחד. אז בסדר, אני מודה שהקרפצ'יו היה הרבה יותר טעים מהמרק, שמצדו מילא את תפקידו המרקי – כלומר חימם אותי וסתם לי את התיאבון להמשך – והיה נחמד וזהו.

למנה עיקרית הלכתי על קלאסיקת הכבד עוף ביין אדום ופטריות טריות עם פירה, שהיה מאוד טעים, אבל מכיוון שהמרק פחות או יותר השביע אותי, הצלחתי לאכול רק חצי מנה, ואת החצי השני לקחתי איתי בתור ארוחת צהריים ליום המחרת (וגם אחרי לילה במקרר וחימום במיקרו זה היה טעים). ע' מצדו הזמין את נקניקיות דובנוב, שהן נקניקיות תוצרת בית שהוגדרו על ידו כ"יעילות" ועל ידי כ"טעימות".

בשלב הקינוחים אכלנו מלבי וטראפלס, ושוב הצטערנו (כלומר הצטערתי) שהסופלה של התפריט הרגיל לא נמצא בתפריט המבצע.

ומה בעצם אני רוצה להגיד פה? ש"שף תאכל" הוא מבצע נהדר למקומות שהם מסעדות נטו, ורצוי יקרות. ולדובנוב 8 אני אחזור בשמחה גם אחרי תום המבצע, אלא שהפעם אשקיע את 80 השקלים שלי בסלט עוף (48 שקל) ובסופלה (33 שקל).

דובנוב 8, דובנוב 8 תל אביב, 057-9441151, שעות פתיחה: א'-ו' 8:30-1:00 שבת 9:00-1:00.

צילום: עידו קינן