מתוך הבלוג של לימור לניאדו תירוש
רק לאחרונה למדתי לאהוב ברוקולי, כאשר טעמתי טעם של ברוקולי צעיר, ישר מהאדמה, רענן ומלא בטעמים עדינים להפליא. ברוקולי אוהב בישול קצרצר באידוי, חליטה או הקפצה. כל שנותר הוא לשדך לו רוטב סמיך עם חרדל, טחינה, חזרת או מיונז. אז איך מזהים ברוקולי צעיר? צבעו ירוק עז והתפרחת שלו קטנה (בערך 20 ס"מ). בדקו את הניצנים, כאשר צפופים כמעט דבוקים אחד לשני, הוא טרי ורענן; ככל כשהברוקולי מזדקן נפתחים מרווחים בין הניצנים. ואם מופיעים בו סימני פריחה צהובים, זה סימן שהברוקולי כבר לא כזה צעיר.
ברוקולי יפני
חומרים ל-6 מנות
מנה שיכולה להיות סלט בארוחה אסייתית או כתוספת לדגים. לפעמים אני מוסיפה לברוקולי אבוקדו חתוך לקוביות או אפונה טרייה.
400 גרם תפרחות ברוקולי צעיר
שליש כוס טחינה גולמית
2 כפות סילאן
3 כפות מיץ לימון
כפית וחצי רוטב סויה
שליש כוס מים קרים (עדיף עם קרח)
1 שן שום כתושה
2 כפות שומשום
הכנה
מניחים את פרחי הברוקולי בקערה, מוזגים מים רותחים וממתינים שתי דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. טועמים ומוודאים שהברוקולי מוכן. אם לא, חוזרים על התהליך שוב.
מערבבים טחינה עם סילאן, מיץ לימון וסויה. מוזגים באיטיות מים קרים עד קבלת רוטב לא סמיך ולא דליל. מוסיפים שום, טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים מעל הברוקולי, זורים שומשום ומגישים.















