כל תל אביבי שמכבד את עצמו, כבר המציא את בנדיקט הרבה לפני שהמסעדה המציאה את עצמה: כשהוא ביקש בבית הקפה שלו ארוחת בוקר בשעה 16:00. זה בדרך כלל קורה אחרי לילה של בילוי, בצהרי שישי או שבת, ומגיע עם קפה, מיץ, ותחושת סיפוק עזה: הנה, ניצחנו את המערכת! המצאנו את החוקים שלנו! אנחנו נקבל מיץ וקפה וגבינה לבנה מתי שנרצה, לא השעון קובע לנו כי אם הרוח!
עם השנים, המנהג נהיה נפוץ יותר ויותר, עד כי עתה נדמה שרוב בעלי בית הקפה בעיר יזרמו אתכם לארוחות בוקר בכל שעה. ובכל זאת, זה לא אומר שהן יהיו טעימות, ובטח שלא מקוריות. כאן, חייבים לשמור את כבודה של "בנדיקט". לא רק שהיא הראשונה שזיהתה את הצורך בבית קפה שלם על טהרת ארוחת הבוקר, אלא שהיא ממשיכה להפליג למחוזות קולינריים מרתקים ועדיין לשמור על קו מנחה אחיד. השנים מאז נוסדה כבר התמלאו במיתולוגיות אודות הלילות התוססים ברוטשילד (והקצת יותר שקטים בסניף בן יהודה), אבל מוניטין של מקום מגניב זה לא מספיק, וחביתה עם סלט זה בטח לא מספיק – ב"בנדיקט" ימתחו את התפריט כמה שיותר,יציעו שמפניה במקום מיץ ועדיין יגישו לנו מה שאי אפשר לקרוא לו בשם אחר מלבד "ארוחת בוקר", גם בשלש בלילה.
על מנת להתנסות בכל הטוב הזה הצטיידתי בחברתי ענבל, בסניף בן-יהודה, שבו אפשר להשתרע על מושבי עור בסגנון דיינר, כי בבנדיקט, כידוע, לא סתם אוכלים – כאן נוחתים. הנחיתה שלנו לוותה בזו של סלסלת לחמניות, המוגשת עם רוב ארוחות הבוקר כאן – ולמרות שהצוות נשבע לנו שהלחמניות רק מתחממות כאן ולא נלשות במקום, הטריות הייתה פשוט חסרת תקדים. הסלסלה מוגשות עם חמאה ונוטלה, ואזהרה מהמלצר האחראי שלא כדאי להתמלא יותר מדי, שאליה כמובן לא הקשבנו. ניסינו כמה מנות ראשונות, שלא קשורות לשום ארוחת בוקר באופן ספציפי ושלא ממש תורמות למותג, אבל עושות את העבודה: פטריות פורטבלו (24 שקל), חציל קלוי עם ציזיקי (23 שקל) ופלפל קלוי (18 שקל). בעיני המנות הללו, חביבות ככל שיהיו – מיותרות בקונטקסט הזה. הרי כל הכיף בארוחת בוקר הוא לקבל את הכל ביחד.
התחלנו את המבצע עצמו עם שתי ארוחות בוקר חדשות לגמרי: "ברקפסט טאקו" ו"בוקר מוגרבי". שתיהן היו מרהיבות, הן במראה והן בטעם. הברקפסט טאקו היא גרסת ארוחת הבוקר לאוכל הרחוב המקסיקני המפורסם: 3 טורטיות עם ביצה מקושקשת ונקניקיות צ'וריסו, רוטב חלפיניו ליים וסלסת עגבניות. מוגש עם קלח תירס צרוב על הגריל וגוואקמולי, כל זאת ב-69 ₪. הנקניקיות היו חריפות, אך מבעדן הצלחתי להרגיש באיכות, וגם ענבל הבטיחה לי כי עומדת בסטנדרטים. הגוואקמולי היה מצוין וחמוץ במידה, וכל אקט האכילה עם הידיים, כשחלק נוטף אבל הרוב מתעופף לתוך הצלחת והפה – היא כיפית וחגיגית, ומתאימה מאוד לרוח המקום.
טעים אפילו יותר היה הבוקר המוגרבי. לא היה לי מושג למה לצפות מ"תבשיל בשר טחון" שהוזכר בתפריט, לרגעים חשדתי שיגיע בורקס – אבל הבשר של מוגרבי הוגש חשוף לעיני כל, מוערם על ביצה מקושקשת מתקתקה, לשילוב מעניין ומנצח של בשר וביצה, מינימליסטי בהגשה אבל מפוצץ בטעם. הכל הוגש עם טחינת יוגורט וסומק, עגבניות צלויות, פלפלים חריפים, סלט טאבולה, ופיתה, טרייה ונימוחה לא פחות מהלחמניות המצויינות, ב- 67 ₪.
בחזרה אל הקלאסיקה של המקום: האגס בנדיקט. עד היום, אפשר לספור על כף יד אחת את המקומות בישראל בהן אפשר לקבל את המנה הזו, וזה עוד כולל הניסיונות המוצלחים של ג'קי ממאסטר שף. ב"בנדיקט" מציעים כמה וריטאציות לביצים העלומות על בריוש ברוטב הולנדייז,כולן נעות סביב ה-60 שקל, הוצאה מוגזמת עבור ביצים לטעמי, שכדאי לנסות אבל לא בהכרח להפוך להרגל. אנו הלכנו על הגירסא ה"פלורנטינית",כלומר עם תרד ובצל (63 שקל).הגרסאות האחרות כוללות בייקון, האם, סלמון מעושן או בשר טחון – את כל המנות שהזכרנו עד עכשיו, אפשר לשתות עם שמפניה במקום קפה, להשלמת האווירה הדקדנטית והמפנקת. קלאסיקות אחרות שהפכו את המקום למפורסמות כוללות עוד יותר בשר, עד לרמת הסטייקים או ההמבורגרים – אנו נמנענו ממנות מגרות כמו ה"פילי צ'זס סטייק", או ה"טקסס סטייל", אבל חדי העין ודאי הבחינו שגם בלי זה, עד עכשיו לא נגענו בשום דבר דיאטטי, מזין, בריא, ושאר תארים שבטעות נקשרים לארוחה הכי חשובה ביום.
אז קינחנו בסלט. ואיכשהוא יצא שהוא היה אחד הדברים הכי טעימים על השולחן המושחת הזה. ה"סלט הצבעוני" כולל בורגול, בצל סגול, סלרי, גזר, פלפל אדום ודובדבני אמרנה עם גבינת פטה מטוגנת בטמפורת שומשום ודבש, ומחירו 57 שקל. אה, כן, פטה מטוגנת בשמן עמוק – לא בדיוק סמל לבריאות, נו. את הסלט הזה טרפנו בתאווה רבה וודאי נחזור אליו בעתיד.
כשהתגלגלנו החוצה, מרוצות ושבעות אבל קצת מלאות מדי – הבטחנו לעצמנו להסתפק בפעם הבאה בסלט וחביתה מתוך אחת מארוחות הבוקר הישראליות שלא ניסינו. אחרי הכל, יש משמעות לאוכל קליל ובריא על הבוקר, כדי להתחיל את היום באנרגיה הנכונה. אבל רגע, בשביל לאכול בבוקר, מי צריך את ארוחות הבוקר של "בנדיקט"?














