זה מה שהיינו צריכים באותו ערב: ישיבת בהייה על מרפסת תל אביבית סתווית. נשמע פואטי? זהו שלא, זה היה פרקטי ומדויק. קצת הרבה אלכוהול, קצת אוכל משובח שירפד את הקיבה והרבה שקט.
באופן מפתיע, רחוב אחד העם הסואן של היום התגלה כמרכז השאנטי של הערב המוקדם. מי היה מאמין. הרחוב הזה, האפרורי, הופך להיות סצינת לילה נעימה וטעימה. זו כבר הפאב השני שאנחנו דוגמים ברחוב. התייצבנו ב-20:30, למעט זוג נוסף שהתמזמז על הבר, המקום היה ריק. בהמשך התמלא וכשעזבנו כעבור שעתיים, התסיסה היתה בשיאה.
הצצנו על התפריט, והתפלאנו. מחירי המנות היו זולים בכ-50 אחוז לעומת מנות מקבילות במסעדות שף, מעבר לפינת הרחוב. ורה, מנהלת המשמרת המקסימה, שהתגלתה כחובבת אלכוהול בכלל וויסקי בפרט, מיהרה להסביר את התעלומה: "ארמדילו איננה מסעדה, אבל יש בה מנות קטנות וטעימות ברמה גבוהה, לנשנש ליד האלכוהול. קטע הוא שאנשים יוכלו לבוא ל"Happy Hour", אחרי העבודה בין 19:00-21:00, כמו באירופה, לקבל 1+1 על בירה ואלכוהול. אפשר גם אכול אצלנו ארוחת ערב, לכן יש מנות כמו פילה לברק או פיש אנד צ'יפס שהן גדולות יותר מהנשנושים וממש מוצלחות".
אז הזמנו. למברוסקו (34 שקל) בשבילי, בירה מקסיקנית (סאן מיגל, שליש 25 שקל, חצי 28 שקל) עם צ'ייסר וויסקי (גנליווט 12 שנה 24 שקל) בשבילו. התלבטנו מה לבחור מהתפריט, מנסים לשמור על "תקציב" של לא יותר מ-200 שקל לכל הארוחה (כאמור האלכוהול היה במבצע של 1+1).
הלכנו על פילה לברק מטוגן ופריך (48 שקל), שהגיע על מצע של קרם בטטה, וסלט חמים של עגבניות שרי, זיתי קלמטה ובצל קצוצים. מנה טעימה, משביעה ובעיקר – זאת יודע כל חובב דגים – זולה מאוד. לא מנה גדולה, במסעדה בה תשלמו כפול גם תקבלו מנה גדולה יותר, אבל לא בהכרח כפולה. לי זה הספיק, ביחד עם מנה נוספת של ארטישוק טרי עם עגבניות שרי ועלי ארוגולה ורצועות פרמז'ן (26 שקל). בצד השני של השולחן הוגשה מנת אספרגוס דקיקים, צרובים, מתובלים בעלי לואיזה ושבבי פרמז'ן (36 שקל) ושני קלמרי ממולאים בבורגול ומשכשכים ברוטב יוגורט חמצמץ ונחמד (38 שקל).
לו שילמנו על הארוחה – היינו מוזמנים מטעם משרד יחסי הציבור של הפאב – היה החשבון מגיע ל-234 שקל. לא נורא בכלל. "זה עידן חדש", התנבא האיש בצידו השני של השולחן, כטוב לבו בצ'ייסר הוויסקי השני שוורה הכריחה אותו לקבל במסגרת ה-Happy Hour. "אם אפשר להשיג בתל אביב קפה ומאפה ב-5 שקלים, ואם בארמדילו יתמידו במחירים האלה לאורך זמן, אבל לא יאבדו את האיכות, כל המסעדות בארץ יצטרכו להתחיל להוריד מחירים".













