כתיבה: אורלי כהן
אפוגטו היא מנה איטלקית המבוססת על גלידת וניל קפואה שעליה מוזגים ספל אספרסו חם ומריר.
השילוב של החום ממיס את הגלידה והטעם… עוזר לענות על השאלה: גן עדן קיים?
הפעם החלטתי לקחת את השחיתות הטעימה זו צעד קדימה ולהוסיף לה שכבת פירות מרוסקים בתחתית. שילוב של צבעים, טעמים ומרקמים מפתים שספק שותים ספק אוכלים בעזרת קש-כפית שסוף סוף מצאתי לו שימוש אמיתי.
המתכון כל כך פשוט שיותר ארוך לכתוב אותו מלהכין אותו:
המרכיבים ל-2 מנות:
פירות – הכמות היא כוס פירות חתוכים.
אני השתמשתי באפרסק טרי ענק ופירות יער קפואים. ניתן לגוון עם כל פרי שאתם אוהבים. מנגו, שזיף, נקטרינה וכו'.
גלידה – 4 כדורי גלידה וניל באיכות טובה. אני השתמשתי בזו של קרמיסימו.
2 מנות אספרסו קצר (או 1 ארוך, תלוי כמה חזק אתם אוהבים), או חצי ספל קפה נמס עלית חזק.
אופן ההכנה:
- מרסקים היטב את הפירות בבלנדר או בעזרת מזלג. אם הפירות חמוצים לכם מדי, ופירות יער הם די חמוצים, ניתן להוסיף כפית סוכר או ריבה.
- מניחים את הפירות המרוסקים בתחתית של 2 כוסות גבוהות יפות.
- מוסיפים מעל הפירות 2 כדורי גלידת וניל.
- יוצקים את הקפה על הגלידה.
- מגישים עם כפית בעלת זרוע ארוכה או קש-כפית.
הכי טעים לערבב הכל ולהתענג.
בתיאבון!
חיים וטעים!
[youtube zYkMFY391Mc nolink]
לעוד מתכונים באתר שטראוס שלי ובעמוד הפייסבוק של שטראוס














