בעקבות אירועי התרבות של מלונות ישרוטל באילת מצאתי את עצמי בשער העולם דרומה. כן, כן, יש בי צד מאוד תרבותי. האבל כמה תרבות אפשר לבלוע? אז אני והצד הסקרן שבי עשינו סיבוב בחלק היותר אלגנטי של הטיילת, ומול מלון הורדוס, במרכז לה- פלאז', הצצנו לבית האוכל האסיאתי k2 ונשבינו בקסמו של העיצוב העשוי כמו אגדה מהמזרח הרחוק. התברר לי שאת המקום עיצבה המעצבת האילתית רחל דהן- ארנון, ואני אומרת לה שאפו.
וגם יש סיפור: ה"הר הפראי" k2 הוא הר גבוה וקשה לטיפוס במרומי רכס קארקוראם שבהימלאיה, על גבול סין וצפון פקיסטן. הוא משקיף על הזריחות והשקיעות של המזרח ובמסעדה הנקראת על שמו הוא מביא לאילת משהו מהניחוחות, הצבעים, הטעמים והריחות האקזוטיים של יבשת אסיה. במסעדה מלקטים מכל איזור את הייחוד שבו, כולל מומחים וציוד מתאים, ובהשראת ה- k2גם שואפים להגיע אל פסגת האוכל האסיאתי. אין ספק שזהו מקום בו מצליחים לרגש בחוויה קולינרית עשירה ומעניינת, עם השראה כללית המגיעה מהמזרח הרחוק.
יש ארוחות עיסקיות בין 12:00-18:00, חניה (שקיימת באילת בשפע ממילא), תפריט ילדים, וחדר פרטי יפה עם שולחן אבירים ל-20 איש. המנות עשויות היטב, והצוות, שהוא חביב ונעים במיוחד, נידב לטובת חבריי בסלונה מתכון.
חזה מולארד בית האוכל האסיאתי k2
מרכיבים:
400 גר' חזה מולארד פרוס לפרוסות של 1 ס"מ
שמן
מיץ תפוזים
2 גבעולי למון גראס
2 שיני שום
1 כוכב אניס
2 זרעי הל
ציר דאשי (סוג של ציר דגים)
אופן הכנת הרוטב:
מחממים 2 כפות של שמן
מוסיפים את 2 גבעולי הלמון גרס, 2 שיני השום, 1 כוכב אניס, 2 זרעי הל, cc200 מיץ תפוזים, cc200 ציר דאשי
מבשלים הכל ביחד בסיר עד לצמצום וקבלת הסמכה.
אופן הכנת החזה מולארד
צורבים על גריל או מחבת 3 דק' מכל צד
אופן ההגשה:
מניחים את פרוסות חזה המולארד ומעלה מזליפים את הרוטב בנדיבות.
k2 – בית האוכל האסיאתי, מרכז לה-פלאז' , אילת – 08-6337222












