חומרים ל-4 אגסים ממולאים:
4 אגסים בשלים קלופים מבלי לפגוע בגבעול העליון ונקיים מליבה וגרעינים
8 כפות שקדים לבנים פרוסים
2 כפות קמח
2 ביצים טרופות מעורבבות עם 1 כף מים קרים
4 כוסות יין לבן
ספרי שמן קנולה של פאם
2 כפות סוכר לבן
1 מקל קינמון
חומרים לקרם שקדים:
2 כפות שקדים
1 כף סוכר לבן
1 כף חלבון ביצה
קורט קינמון
אופן ההכנה:
הכנת קרם שקדים בסיסי: מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרציפן אבל דליל מעט ממרציפן. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד.
הכנת האגס: מכניסים יין לבן , סוכר וקינמון אל סיר קטן בעל תחתית עבה ומיד מכניסים את האגסים הקלופים המגולענים ומביאים לרתיחה. את הריכוך בודקים על ידי קיסם (אם הקיסם נכנס בקלות – מוכן). כשהאגס מוכן מוציאים ומצננים במי קרח. לאחר שהאגס התקרר ממלאים בקרם שקדים שהכנו מראש.
תהליך הציפוי: טובלים בקמח עד לכיסוי מלא של האגס, טובלים בביצה עד לכיסוי מלא של האגס, מצפים בשקדים פרוסים ומהדקים היטב.
תהליך האפייה: את האגסים מניחים על תבנית אפייה על גבי ניר פרגמנט ומרססים כ-3 שניות את כל האגס בספרי שמן קנולה. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10 דקות או עד שהשקדים הופכים לזהובים ויפים.
טיפ הגשה: מומלץ להגיש עם סורבה אגסים או כל סוג אחר של סורבה, על מנת לשלב בין הטמפרטורות השונות ובין החמיצות והמתיקות.
.
המתכונים באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב












