מתוך הבלוג של לימור תירוש
מה נבשל לילדים? שאלת היום-יום של ההורים לקראת שובם של הילדים מהגן ומבית הספר, תמשיך להישאל גם כשיחזרו מהצבא ומטיול במזרח הרחוק ותמשיך להדהד שנים אחר כך. והתשובה הרי ידועה, הילדים שלנו יעדיפו "אוכל של בית"- חם, מבושל, משביע, שמרכיביו פשוטים וטעמו מוכר. אולי יותר מכל, עונים תבשילי הקציצות לסוגיהן על משאלות לבם של ילדנו. משהו במרקם החלק והלא מתחכם של הקציצה שמלווה לרוב ברוטב עדין מתאים לחיך הילדי. והשמחה הגדולה היא שזה לא עובר אף פעם: ילדים, נערים ומבוגרים – כולם אוהבים קציצות. >> עוד על קציצות
קציצות הודו עם בטטות בתנור
המתכון הזה פותח עבור הילדים שמתעקשים על אוכל ללא רוטב. הסוד במתכון הוא שהרוטב שמוסף לקציצות נספג בהן בזמן האפייה ולכן הקציצה אינה רטובה. אם ילדכם לא אוהב חתיכות קטנות באוכל שלו, ותרו על הבצל הירוק שברוטב.

החומרים (ל-6 מנות):
4 כפות שמן קנולה
2 בטטות בינוניות קלופות
לקציצות:
500 גרם בשר הודו טחון
גזר קלוף
קישוא
ביצה
שליש כוס פירורי לחם
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
לרוטב:
4 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
2 כפיות סוכר
3 בצל ירוק קצוץ
2 שיני שום כתושות
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר דק
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
במעבד מזון, בלנדר או על מגררת ידנית מגררים את הגזר והקישוא.
מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הקציצות, מערבבים היטב. מומלץ לקרר למשך שעה.
צרים בידיים רטובות קציצות מעט פחוסות.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות מכל צד עד הזהבה.
מספיגים עודפי שמן על נייר סופג.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
חוצים את הבטטות ופורסים לרבעים או שמיניות, מעבירים לתבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.
מערבבים חצי מכמות הרוטב עם הבטטות וצולים רבע שעה.
מוציאים מהתנור ומסדרים את הקציצות בין פלחי הבטטות.
מוזגים 2 כפות מים לצנצנת עם הרוטב, מערבבים ומוזגים מעט ממנו על כל קציצה.
מחזירים לתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות וצולים 20 דקות.
.
.
לעוד מתכוני קציצות של לימור תירוש:
ספגטי מיט בולס
.
. . . .
.
.
..
.
.
. . . .
קציצות הודו עם תירס בהשראה מקסיקנית
. . .
.
.
.
.
.
.
.. . . . . .












