חומרים ל-5 מנות:
5 יחידות פילה סלמון, 180 גרם ליחידה
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
150 מ"ל סילאן
150 מ"ל מיץ תפוזים – מערבבים ביחד עם הסילאן
פילטים של תפוז משני תפוזים
אופן ההכנה:
מורחים על תבנית אפיה שמן זית ומפזרים מעט מלח גס
מניחים מעל את נתחי הסלמון
מורחים כל נתח ברוטב הסילאן והתפוז ומשרים כשעה
מחממים תנור ל-180 מעלות וצולים את הדג כ-8 עד 10 דקות
מניחים על צלחת הגשה נתח סלמון אחד, יוצקים מעט רוטב סילאן שנשאר
ומגישים לצד פילטים של תפוז
* המלצת השף: רצוי להגיש עם שעועית ירוקה ופרוסות תפוחי אדמה אפויות
בתיאבון!
המתכון באדיבות השף חיים דיין, מלון רויאל רימונים ים המלח
.
מחפשים עוד מתכונים – לראש השנה ובכלל? עקבו אחרינו גם בסלונה אוכל בפייסבוק













