המצרכים (ל-6 אנשים):
6 עלי פילו
50 גרם חמאה מומסת – להברשת עלי הפילו
1 גביע (250 גרם) לבנה עיזים עם שמן זית וזעתר
1 כף טימין טרי קצוץ
1 כף זעתר טרי קצוץ
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
המצרכים לסלסה:
3 עגבניות בגודל בינוני – חתוכות לקוביות קטנות
1 כפית שום קצוץ
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
קורט מלח גס
פלפל
אופן ההכנה:
- מברישים כל עלה פילו עם מעט חמאה מומסת ומקפלים כל עלה לשניים, חוזרים על פעולת ההברשה על העלה המקופל ומקפלים לשניים שוב (כך שנוצר לנו רבע עלה מקופל לשכבות).
- מערבבים היטב בקערה את הלבנה, הטימין, הזעתר ושמן הזית עד קבלת תערובת אחידה, מתבלים במלח ופלפל.
- מניחים בחלקו התחתון של כל ריבוע פילו ובמרכזו כף וחצי מתערובת הלבנה, מגלגלים את העלה על התערובת לצורת גליל, צובטים את קצוות הגליל ומסובבים קלות כך שתתקבל צורת סוכרייה.
- מניחים את סוכריות הפילו על תבנית עם נייר אפייה, מברישים במעט חמאה מומסת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות, למשך כ-7 דק' או עד הזהבה יפה של הסוכריות.
- מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי הסלסה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מגישים את הסוכריות כשהן חמות לצד סלסת העגבניות.
/
סהרוני בצק במילוי גבינה וריבת חלב
חומרים לבצק:
5 כוסות קמח (מנופה)
כוס אבקת סוכר
שקית אבקת אפייה
3 חבילות חמאה (סה"כ 300 גר'), בטמפרטורת החדר
2 כפות ברנדי או 2 כפות חלב 3%
1 חלמון
חומרים למלית:
2 כפות ריבת חלב
חבילת גבינה טוב טעם
כפית קורנפלור
אופן הכנת המלית:
מערבבים היטב בקערה את כל החומרים
אופן הכנת המנה:
- מניחים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד קבלת בצק גמיש, נעים ואחיד.
- מחלקים את הבצק לכדורים (בגודל כדור פינג פונג), משטחים את הבצק על היד, שמים חצי כפית מתערובת הגבינה, סוגרים היטב את הבצק לצורת סהרון ומניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-170 מעלות למשך כחצי שעה עד הזהבה יפה.
- מצננים וזורים אבקת סוכר.
.
המלצת השף:
להוסיף אגוז קשיו גרוס לתערובת הגבינה
להוסיף לבצק מעט קוקוס טחון
.
בתיאבון!













