מתכון של השף קובי פרסול, באדיבות אתר ![]()
המצרכים:
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
- 100 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים
- 100 גרם משמשים מיובשים, שלמים
- 3/4 כוס צימוקים בהירים
- 1/2 כוס שקדים, פרוסים
- 1/3 כוס צנוברים, קלויים
- 1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים
- 3 כפות שומשום קלוי
- 1 מקל קינמון
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית כורכום
- 2 כפות סוכר חום
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כוס יין אדום מתוק
- מלח ים
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר בינוני וצולים את הבצל להשחמה קלה.
- מוסיפים את השזיפים, המשמשים, מקל הקינמון הצימוקים, השקדים, הצנוברים והפקאנים וצולים 10 דקות מעל חום בינוני.
- מוסיפים את הכורכום, הסוכר החום, קורט מלח, פלפל, מיץ תפוזים ויין ומרתיחים.
- מנמיכים את החום ומבשלים לריכוך ועד לאידוי של רוב הנוזלים.
- מוסיפים את השומשום, הצנוברים והפקאנים ומערבבים. מגישים חם
*אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים בזמן הבישול .










