עשרות השפים של העתיד מבשלים את ה-best שלהם במתחם אחד
אם אתם תופסים מעצמכם אוהבי אוכל ויין, יש לנו המלצה רותחת בשבילכם. עשרות (עשרות!) השפים הצעירים והמבטיחים ביותר מהמסעדות הכי לוהטות בארץ (רשימה חלקית: טאיזו, יפו תל אביב, מחניודה, דלאל עכו ועוד רבות וטעימות) הולכים לרקוח מנות ייחודיות ומקוריות במיוחד באירוע קולינריה ויין מטורף.
האירוע הטעים הזה נקרא "ירדן וינטאג' 2015" והוא יערך על ידי יקב רמת הגולן באמצע החודש (זו הפעם השביעית). במתחם ענקי שיוקם בחצר היקב בקצרין יבשלו ויאפו פרחי הקולינריה לעיני האורחים. פרט לאוכל המעולה, יזרום גם הרבה מאוד יין משובח, יערכו סדנאות יין מרתקות ותתקיים הופעה של אגדת רוק מקומית – שלום חנוך.
כדי להקל עליכם קצת מול שפע המנות המגרות, הסדנאות והפעילויות שיוצעו במהלכו, ריכזנו עבורכם את רשימת ה"מאסטים" שלנו:
מה תאכלו?
מראשונות, דרך יין ועד קינוחים – הכל הולך להיות סופר טעים
כאמור, במהלך הפסטיבל יוקם מתחם ובו כעשר עמדות בישול, שבהן יכינו השפים כתף אל כתף את המתכונים המקוריים שיצרו במיוחד לכבוד ירדן וינטאג'. כדי שלא תתבלבלו חלילה מהריחות והמראות המפתים סביבכם, הכנו לכם המלצה לארוחת טעימות:
- תתחילו ברגוע, עם חצילים שרופים במרינדה עוקצנית וקרם שום לבן, שיכינו לכם עלי מרעי מאורי בורי ומיקי מונבליט ממאנטה ריי.
- משם תעברו למשהו עם בשר – השף אסף שטרן, ממזללה, יחכה לכם עם מנה של שורט ריבס על העצם, גלייז אפרסקים מעושנים, פלחי ירקות ואפרסקים צלויים.
- נקו את החיך עם מנה של טאטן עגבניות חרוכות, קציפת עגבניות צהובות ושמן זית, של עומר מנחם ממסעדת סושיאל קלאב.
- המשיכו אל הדוכן של שף עלאא מוסא ממסעדת אל מארסא, שילהיט לכם את החך עם מנה של מוסר ים שוחה ברוטב ירקות שרופים, במיה מוקפצת וגרמולטה פיקנטית.
- בטוח יישאר לכם מקום למשהו מתוק (לקינוחים יש הרי קיבה נפרדת), אז ההמלצה שלנו היא מנת ורניקי דובדבן ופיסטוק במרק דובדבנים ווישניאק עם איים צפים ומרמלדת ליצ'י, של הקונדיטורים קרן ואיציק קדוש מקפה קדוש.
אירוע שכולו אוכל מעולה ויין משובח
בין ביס לביס, אנחנו מציעות לכם גם לדגום קצת מהמאפים שיוכנו במאפיה שתוקם בתוך המתחם ומגלידריית הבוטיק, ולעשות סיבוב בשוק הרענן, שבו תקבלו טעימות של מחלבות שנבחרו לקחת חלק בפסטיבל – ברקנית, חוות הנוקד ויעקבס, ושמני זית נפלאים של ארץ גשור.
מה תשתו?
אנשי היקב ידאגו שבזמן שאתם טועמים מכל טוב, הכוס שלכם לא תישאר ריקה. מגוון יינות היקב יימזגו למבלים באירוע, והיצע היינות יותאם למנות הייחודיות שיוגשו על ידי השפים, אך ישאף גם לחרוג מתבניות החשיבה המקובלות של "מה נכון ולא נכון להגיש עם יין מסוים", כך לדברי המארגנים. על מה לא לדלג? על ההשקה של יין ירדן קצרין 2011, במסגרת הסדנא של ויקטור שונפלד, היינן הראשי של היקב. מדובר ביין הדגל שאותו יוצר יקב רמת הגולן רק בשנים המתאפיינות בבציר יוצא דופן במיוחד באיכותו.
אולי סופסוף תדעו מה זה עפיצות?
מה תחוו?
אם אתם בעניין של להרחיב את ידיעותיכם ואולי ללמוד משהו חדש על יין, תוכלו לבחור מבין 6 סדנאות יין שיועברו על ידי הייננים הבכירים של יקבי רמת הגולן ויקב הרי גליל. כך למשל, תוכלו לעלות על ג'יפ ולצאת לחוויה מטלטלת של סיור בכרמי היקב במרכז הגולן, שבו יסבירו לכם על טרואר ועל הקשר בין יין-אדם-סביבה (בסדנא "העתיד שלנו במרכז"). תוכלו גם לשמוע על ייצור יינות מבעבעים בשיטה המסורתית (בסדנא "עתיד מבעבע"). ואילו בסדנא "זן ואמנות הבלנד" צוות הייננים של יקב הרי גליל יאפשרו לכם לטעום שילובים לא שגרתיים של זני ענבים.
רוצים לשמוע על הקינוחים?
תארו לכם לסיים את היום ככה, כשאתם שבעים ומבוסמים
את היום ספוג התענוגות של הפסטיבל תחתום הופעה של זמר, שכמו יין – גם הוא הולך ומשתבח עם השנים, הלא הוא שלום חנוך. אז אחרי שמילאתם את בטנכם בכל טוב ולגמתם מהיינות הכי מדוברים, משובחים ומסקרנים כל מה שנותר לכם הוא פשוט לתת למוזיקה לסחוף אתכם.
בקיצור, אם אתם חובבי יין וגורמה (בינינו – מי לא?) ובא לכם סופ"ש של פינוק עם ערך מוסף (בינינו – למי לא?) ובהזדמנות ייחודית לקחת חלק במפגש בלתי אמצעי עם האנשים שעושים את עולם היין והקולינריה, הפסטיבל הזה תפור למידותיכם, וגם סידרנו לכם הנחה משמעותית בהזנת קוד spcl בעת ההרשמה באתר הפסטיבל
פסטיבל ירדן וינטג' 2015 יתקיים ב-14 במאי והוא פתוח לקהל הרחב בתשלום מראש.
מחיר מלא: 700 ₪, מחיר מוזל לקוראות סלונה בהזנת קוד spcl בעת ההרשמה באתר הפסטיבל: 610 ₪.
המחיר כולל כניסה לפסטיבל, חוויה קולינרית שלמה של יין ואוכל, השתתפות בסדנת יין אחת (כניסה לסדנה נוספת על בסיס מקום פנוי) וכניסה להופעה.











