עם כזו עוגה מוצלחת לא צריך צלחת,
תביאו כף או כפית ותתכבדו ישר…. מהתבנית.
בכל עונה העוגה שונה, כזו שנשארת תמיד באופנה.
היום הכנתי אותה במתכון פירות של סוף עונת המקרר.
בראש השנה "עוגת תפוחים" הכי שווה,
בט"ו בשבט היא המלכה של השנה,
עוגת פירות מהירה בת 40 שנה…תמיד מפתיעה.
פותחים את המקרר בנחת, לוקחים את פירות העונה ביחד
זוכרים מה שיש, נקטרינה, תפוח, אגס, שזיף, מישמש,
קצת קמח, סולת, סוכר, חמאה או מרגרינה,
צימוקים וקינמון שתמיד מוסיף המון.
עוד תפוח, פחות תפוח…
עוגה עשירה עם הרבה טעם ומצב רוח.
תגישו אותה חמה – קרה עם כדור גלידה
ת'אורחים תמיד ב WOW מפתיעה
כזו עוגה מוצלחת, אפילו לא צריך צלחת.
תביאו כף או כפית ותתכבדו ישר מהתבנית.
עכשיו תתחילו לשאול איפה הבצק?
למה יש רק חול וחול ?
נכון בדיוק כך זה עובד !
שכבת חול שיכבת פירות שיכבת חול
ומלמעלה חמאה או מרגרינה מותכת וזה הכול!
אז קדימה השאלות מיותרות תתחילו לאפות.
ממני בהצלחה סבתא אילנה
לתערובת היבשה
1 כוס סוכר…
1 כוס סולת…
1 כוס קמח…
לערבב בקערה את הסוכר סולת וקמח…
פירות העונה…
להוסיף חמוציות או צימוקים…
להוסיף בוכר וניל…
קינמון שמוסיף המון…
לערבב בנחת…
בתבנית משומנת או נייר אפייה, לפזר חצי מהכמות של הקמח סוכר סולת…
על תערובת קמח סולת סוכר לפזר את כל הפירות עם הקינמון והסוכר וניל…
לפזר מעל הפירות את יתרת תערובת הקמח סולת סוכר…
להמיס את החמאה או המרגרינה במיקרו…
ועם כף לצקת את החמאה או המרגרינה על העוגה מסביב…
להכניס לתנור לאפיה עד שזה אפוי מלמעלה ומלמטה…
זוכרים תביאו כפית ולזלול ישר מהתבנית…
קדימה פרגנו ואני אגיד תודה עד…. למתכון הבא




























