מפתיעים ברגע "סינייה" בטחינה – פסטה בולונז – קבב עם תפוחי אדמה.

מפתיעים ברגע "סינייה" בטחינה - פסטה בולונז - קבב עם תפוחי אדמה

טיפ קטן מסבתא…

בכל עת שיפתיעו אתכם אורחים…

תהיו מוכנים ותמיד תהיו אלה שמקבלים את המחמאות…

כשיש בבית בקבוע קבבים פרגית שהכינותם מראש…

בשביל זה המציאו את הפריזר לא?

5 מרכיבים ויש קבבים טעימים ואתם תמיד אלה שמפתיעים את כולם…

מרימים ארוחה ברגע כן כן ארוחה ברגע…

את הקבבים אני מכינה מראש ומגלגלת אותם בדיוק כמו שאני אוהבת בתוך קופסא

ומפרידה בין שכבה לשכבה בניילון.

המתכון המצורף הוא גם המתכון לקבב … בסינייה משטחים על התבנית – בקבב מגלגלים .

מתכון סינייה פרגית עם טחינה (Large)

 

זוכרים 5 מרכיבים:  בשר פרגית – בצל קצוץ – בצל מטוגן –  פטרוזיליה קצוצה – תבלינים.

הכנת הבשר

*** סינייה פרגית בטחינה

אם הגיעו אורחים או סתם הילדים קפצו לביקור…

מדליקים את הגריל

מוציאים כמה קבבים מוכנים מהפריזר להפשרה – משטחים בתוך תבנית חרס או פיירקס עם

מעט שמן זית  ומכניסים לכמה דקות לגריל החם

בשר הפרגית מוכן בתבנית

מכינים טחינה מעט דלילה שופחים על הבשר מעט  צנוברים מטוגנים…

סלט פיתות ויש לכם אחלה סינייה בטחינה אש.

 

 

סונייה פרגית עם 1טחינה בגריל

 

*** בא לכם ספגטי ברוטב בולונז  מהיר

צלחת עם פסטה (Large)

שמים סיר עם מים לפסטה עד שהמים רותחים… מבשלים איזה פסטה שאתם אוהבים.

בנתיים אתם מוציאים 5-6 קבבים מפוררים על מחבת עם מעט שמן זית

 

הבשר לרוטב פסטה (Large)

מוסיפים 1 רוטב עגבניות קוביות קטן –  אותה כמות קטשופ – אותה כמות מים -אותה כמות שמן זית

מעט אורגנו יבש – פלפל שחור מלח מערבבים היטב מבשלים 3-4 דקות על האש

רוטב עגבניות לפסטה (Large)

וקדימה שופכים על הפסטה… סלט ירקות ואתם מסודרים.

 

פסטה יפה (Large)

*** קבב עם תפוחי אדמה בגריל

קבב עם תפוח אדמה (Large)

רוחצים תפוח אדמה עם הקליפה לכל סועד חורצים אותם בסכין לפי התמונה

מסדרים בכלי ומכניסים למיקרו עם מכסה הפלסטיק או ניילון

ל -7 דקות בלי הקבב

מוציאים מסדרים בתבנית את הקבבים מוסיפים מעט שמן זית, פלפל שחור, מלח גבעול רוזמרין לארומה

וקדימה לגריל… לשמור על הקבב שלא יתיבש תוספת סלט ליד ואתם מסודרים.

מפתיעים ברגע "סינייה" בטחינה - פסטה בולונז - קבב עם תפוחי אדמה

אהבתם אז קדימה לייק קטן משמאל עושה לסבתא טוב

ולפרגן עושה לכם טוב…

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה