עגבניות או לא להיות… מחקר על מחקר על מחקר.
כאילו די כל יום מחקר חדש עם אזהרות מפה עד אי שם…
מה מותר לאכול ומה אסור לאכול.
אם כל המחקרים נכונים אז מצבינו על הפנים
מסתבר שצריך להיכנס לכוננות "סתימת פיות" לאלתר!
ואיך בדיוק אותם מזונות שגדלנו עליהם הם פתאום מסוכנים איך…?
פתאום חלב לא בריא – שלושה ילדים גידלתי לתלפיות שינקו ממני חלב אם עד 6-8 חודשים.
וזללו בשקיקה חלב תנובה שעשה יופי של עבודה בדייסות סולת,
קורנפלור, קווקר והיו למעדן חלב ביתי מפודינג וניל וקקאו.
מאז המחקר על החלב חצי עם ישראל עבר לחלב סויה.
והנה היום חלב סויה, גם לא בריא ואליו הצטרפה רשימה
של עוד 8 מזונות שהיו בריאים עד רגע לפני פרסום המחקר,
פתאום עלולים לסכן את הבריאות שלנו!
מסתכלת על הרשימה ובראש הרשימה עגבניות…
אהבתו הראשונה של מר אדון קהלת הייתה עגבנייה.
ותודה לאל הגיע לגבורות באכילת יומיומית של עגבניות.
חמסה חמסה מלח, פלפל, שום, בצל.
רק שלא יגידו מחר שגם הם מסוכנים – אז הלכה החמסה.
המחקר חקר טונה, תרד, חלב סויה, אגוזי ברזיל ואפילו מים.
דח'ילקון מי נגד מי ממש לא ברור מי אחראי על המחקרים?
מי…?
מה שכן אני יודעת סבתא רבה שלי חיה בשיבה טוב עד גיל 106
אמא שלה עד גיל 90 ואמא שלי בת 89 עם הרבה תקוות
עד 120 ת'אמת הן לא קראו את המחקרים ולא דאגו
אבל למה ככה להבהיל אותנו, אם לא נמות מהעגבניות
אז נמות מפחד, כאילו למה…?
נראה לכם שנתחיל לאכול לפי כותרות המחקרים
של המסוכן המסוכן הזה…?
*רגע לפני המחקר החדש הכולסטרול היה סכנת חיים.
*מהפך בארה"ב: "הכולסטרול במזון אינו מסוכן"
*מחקר "ביצים פעם חשבו שגם הן מעלות את הכולסטרול היום הן חובה -לפחות ביצה ביום".
*מחקר: "בשר וגבינות – מסוכן יותר מעישון סיגריות".
*מחקר המיקרוגל המסוכן שנערך באוניברסיטת הרווארד טוען אחרת ומראה כי
דווקא מהירות החימום של המיקרוגל, היא זו שהופכת אותו לשיטת החימום הבריאה והיעילה ביותר.
*רגע, אבל הנה מחקר אחר – מזון מטוגן לא בהכרח מזיק ללב!
*מחקר הסינים גילו שהסויה מכילה מספר רב של חומרים מסוכנים.
*מחקר בתכם החליטה להיות צמחונית? אל תהיו אדישים למה? כי
*חוקרים ודיאטנים מזהירים כי התנזרות מבשר, במיוחד בגיל הנעורים, עלולה לגרום להפרעות אכילה.
*מחקר: אוכל חריף מפחית את הסיכון למחלות סרטן ולב.
הללויה… יש יש יש !
אז לכבוד המחקר החדש הכנתי למר אדון קהלת הר של קציצות מבושלות בעגבניות
בתוספת תפוח אדמה מהיר במיקרו ובגריל וכמובן עם עגבניות שרי שיהיה בשביל המחקר…
טעימות וחריפות כמו שהוא אוהב קטנות ועגולות…
רגע … לא ראיתי מחקר על קציצות פרגית? מישהו???
אני אוהבת את קציצות הפרגית פשוט מטוגנות כמו חטיפים
בתוספת סלט עגבניות מלפפונים בצל אדום לימון שמן זית.
ועד למחקר הבא…!
חקרתי והגעתי למסקנה שקציצות פרגית ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה בגריל זה טעים…
מר אדון קוהלת ימשיך לאכול עגבניות ולהרגיש בעננים…!
ועכשיו הרוטב של העגבניות הטעים… לילדים תורידו את הפלפל חריף… או שהם רגילים.
**טיפ מס'1:
נשארו 2-3 עגבניות ורוטב תרסקו במזלג את הקציצות בתוך הרוטב
הוסיפו ספגטי ויש לכם אחלה ארוחה.
תוסיפו סלט ירקות קצוץ דק דק ואתם מסודרים.
כבר כתבתי לא פעם שאני מכינה כמות של 2 ק"ג
מקפיאה בקופסא ומוציאה בשלוף.
**טיפ מס'2 לרוטב בולנז מהיר:
גם כאן כשרוצים ארוחה מהירה לילדים הקטנים "והגדולים"
מפשירים 6-7 קציצות מפוררים אותם בסיר עם מעט שמן זית.
1 רסק עגבניות
אותה כמות קטשופ
אותה כמות מים
קצת אורגנו יבש פלפל שחור לערבב ולבשל כמה דקות.
במקביל בשלו ספגטי דק אלה של 3 דקות בישול.
לשפוך את הרוטב מעל ולבריאות.
המתכון שלי המחמאות לכם
מי אמר קציצות ולא קיבל…
בהצלחה ובתיאבון…





















