מדוע הזמינו ביובית למסעדה בגבעתיים?
בשטח מסחרי, הנבנה בשנים האחרונות בגבעתיים, הוקמה מסעדה. לכאורה, לא היה נראה שיצטרכו במשך 20 שנה להזמין למסעדה רכב ביובית. אולם, בוקר בהיר אחד, נוצרה במסעדה בגבעתיים הצפת ביוב, ואל המסעדה היה צריך להזמין ביובית בגבעתיים. מה הייתה הסיבה לכך? אנו נספר מה גרם להצפת הביוב. מסיפור זה, נוכל כולנו ללמוד כיצד שומרים על קו ביוב תקין.
"הכיור נועד לכך שלכלוכים ישטפו דרכו":
זו הייתה החשיבה של עובדי הבישול במסעדה. זו גם הייתה הטענה שטענו שוב ושוב העובדים על ההערה של בעל המסעדה. כאשר העיר להם בעל המסעדה, על כך שבמקום לשים שאריות מזון בפח, הם נותנים ללכלוך להישטף בכיור- אמרו העובדים לבעל המסעדה משפט זה. לעובדים לא היה זמן וכוח לשים מסנן בכיור, ולאחר מכן לשים כפפות, ולנקות את הכיור. במקום לרוקן לפח את הכיור מהלכלוכים, נתנו העובדים ללכלוך להגיע דרך הביוב אל הים.
מה קרה בתוך בור הביוב?
כך, התנהלו העניינים במסעדה כמה שנים. העובדים, לא היו מודעים למה שהתרחש בתוך הביוב. מהכיור, חדרו הלכלוכים אל צינור הביוב. חלק מהשומן בשאריות המזון, נדבק לצינור, ולדפנות הביוב. כך, נהיו שכבות שומן ואוכל על דפנות הביוב. שכבה זו הלכה והתקשתה. בתוך הביוב נוצרו שכבות, עד ששכבות השומן יצרו חסימה לזרם הביוב, וכך נוצרה הצפה.
ביום אחד- הכל התפרץ:
כך, ביום אחד, חם ולח במיוחד, התפרצו מי הביוב. חלומו השחור של כל בעל מסעדה בגוש דן התגשם, חצר המסעדה הוצפה במי ביוב. ריח הביוב, חדר אל שטח המסעדה. בעל המסעדה, נאלץ לסגור ליום אחד את העסק, כדי לא לגרום סבל לסועדים שמיהרו לברוח מהמקום. תוך זמן קצר, איתר בעל המסעדה אינסטלטור זמין.
עובדי המסעדה הפיקו לקחים:
אל המסעדה הגיע רכב ביובית, וביצע שאיבה מהירה. אחרי ביצוע השאיבה, פיזר האינסטלטור חומר ממיס שומנים לתוך בור הביוב. לפני המסת השומנים, כינס האינסטלטור את צוות העובדים, והסביר להם שהשומן נוצר מהלכלוך. צוות העובדים הפיק לקחים. מאותו יום, כל פסולת הושלכה לפח ולא לכיור. והמסעדה נשארה עם אותו בור ביוב, שהפך לנקי ממש כמו בור חדש.








