מבסל בפירוש הרש"י של זה – ריבת עגבניות עם עוף ובצל לארוחה מפסקת…
בעדה שלנו זו שנולדה כאן בארץ המובטחת, זה תבשיל שמכינים לארוחה מפסקת
ערב יום הכיפורים, לצד מרק עם עוד מיני תבשילים של ארטישוק אורז ככה בקטנה.
אמבסל
זו ריבת עגבניות מבושלות שבתוכן יש עוף עסיסי עם רצועות בצל מטוגנות.
עם הדיאטניות יראו את זה כבר יגידו:
ריבה זה לא בריא
מטוגן זה מצמיא
הרבה חלה טרייה משמין
אבל על הטעם, הריח והיופי של התבשיל הס מלהזכיר הן לא מדברות.
חוץ מזה שאם יש יום צום, למה בכלל לעשות דיאטה כבר בארוחה המפסקת למה?
למה יום לפני הצום לקלקל את מה שאנחנו אוהבים ו רגילים לאכול כבר 100 שנה ויותר…
לא אתחיל לספר על השורשים של הסבתא של הסבתא של הסבתא שלי… שנולדו כאן…
אבל על הטעם של "האדום האדום הזה" עם חלה של שבת – וואי וואי טעים אש.
זה שמבושל כמו ריבה בטעם של עוד – אתם עוד תספרו…
ותבינו טוב פעם הסבתות היו מכינות את התבשיל במיוחד ליום כיפור, כשהעגבניות
היו אדומות ועסיסיות עגבניות של שלהי הקיץ.
אם לספור את הפעמים שאני הכנתי את התבשיל "האדום האדום הזה" לא ביום כיפור, ובהתחשב בכמות העגבניות
שמר אדון קהלת אוהב לאכול… המון המון פעמים ומה זה אומר המון אולי עשרות ארגזי עגבניות
היום המתכון קצת משודרג מסבתי ומחמותי, כי אני מוסיפה עגבניות שרי שאז לא היו.
אז רגע… לפני שאתם מבקשים סליחה,
ורגע לפני שאתם עושים חשבון נפש עם כל החטאים הקטנטנים שזללתם כל השנה…
"האדום האדום הזה" טעים אש ולא נחשב חט… תיזכרו לא רק ליום כיפור.
אז שתהייה לכולנו גמר חתימה טובה. אמן.
העגבניות המרוסקות עם השרי והחריף
הבצל המטוגן
העוף שט לו ברוטב ומחכה לחלה חמה
ריבת העגבניות האדומה עם העוף
מנת עוף מוגשת עם הרוטב
טעים אש
בהצלחה














